Chris Jan Klok verkozen tot Drents fokker van het jaar

Chris Jan Klok verkozen tot Drents fokker van het jaar


Eén van de hoogtepunten vandaag tijdens de Centrale Keuring van regio Drenthe was de verkiezing van fokker van het jaar. Dit jaar viel deze eer Chris Jan Klok ten deel, die daarmee blij verrast werd.


De kersverse Fokker van het Jaar van regio Drenthe heeft niet alleen als fokker maar ook als hengstenhouder de provincie stevig op de kaart gezet. “Hij heeft op beide vlakken mee gewerkt aan de ontwikkeling van ons KWPN paard, zowel aan de springpaardenkant als aan de dressuurpaarden kant. Hij kon zijn klanten heel goed adviseren als het om hengstenkeuze ging en die kennis kwam hem natuurlijk ook goed van pas in zijn eigen fokkerij”, vatte Ans Kok namens het regiobestuur samen. “In 1975 nam Chris Jan de hengstenhouderij van zijn vader over en met de populaire hengst Rigoletto op stal was hij één van de eersten die aan kunstmatige inseminatie deed. Zo zorgde hij er voor dat Rigoletto toch grote aantallen merries kon bedienen.”

Hengsten als Nabuur, Notaris, Gentleman, Boreas, Jasper en Belisar stonden bij Chris Jan Klok ter dekking. Hij was ook één van de eersten die een hengstenshow introduceerde en die stonden altijd garant voor Drentse gezelligheid. Met de merries Willie, Benossa, Curate, Dorina en Inossa staat Chris Jan Klok als fokker te boek van vijf prestatiemerries, en deze merries staan aan de basis van door Klok gefokte internationale sportpaarden als Kid Gentleman (v.Gentleman), Red Chillie (v.Jasper), Van Gogh (v.Boreas), Kilian (v.Boreas), Zagneb (v.Ovidius) en Belmonde (v.Ovidius). De aangenaam verraste Chris Jan Klok houdt zich nog altijd actief bezig met de fokkerij en werd vandaag in het spreekwoordelijke zonnetje gezet in Exloo.


Bron: Persbericht