Chacco-Blue II en Taalex opgenomen in hengsten catalogus France Etalon!

Chacco-Blue II en Taalex opgenomen in hengsten catalogus France Etalon!

De fokkers maken zich klaar voor maanden van hengsten kiezen ... In 2024 zal de keuze opnieuw moeilijk zijn voor fokkers! France Etalons heeft ondertussen twee kleppers toegevoegd aan de catalogus, nl. Chacco-Blue II en Taalex.

France Etalons slaat hard toe. Op donderdag 4 januari kondigde het stamboek de "exclusieve" integratie aan van Chacco Blue II, geboren als Chacco Rouge, in hun catalogus, aan. De zoon van Chacco-Blue en de oorspronkelijke Franse zadel Naiti Rouge, een nakomeling van de goede Cincaba Rouge en zelf gezien tot niveau 5*, heeft zijn intrek genomen op de stoeterij van Saint-Lô voor enkele dagen, om zijn sperma te verzamelen en invriezen. Aan zijn zijde geniet Santiago Lambre, zijn ruiter, ook van een verblijf in Normandië, om een oogje te houden op zijn protegé en hem in vorm te houden voor de komende evenementen. Uitstekend, het aangrijpende duo zal het zwaar hebben als ze een plek willen veroveren voor Parijs binnen een Braziliaanse equipe die sterker is dan ooit, of bijna.

"Chacco is nu zeventien jaar oud. Hij begon op zevenjarige leeftijd met wedstrijden. Ik denk dat het vandaag de dag van groot belang is dat hij gespaard is gebleven. Hij is in zeer goede gezondheid", verklaarde Santiago Lambre voor France Etalons, in een op sociale media gedeelde video, waarin hij naast zijn trouwe hengst verschijnt. "De afgelopen twee jaar is Chacco heel consistent geweest. Hij heeft een ongelooflijke mentaliteit. Ook al heeft hij maar één oog, hij is het moedigste paard dat ik in mijn carrière heb gereden. Hij heeft geen problemen met de hindernissen. Chacco heeft alle middelen en een zeer goede techniek. Zijn beweging met de voorbenen is perfect. Men voelt dat het Franse zadelbloed door zijn aderen stroomt. Hij is zeer licht te berijden, heeft genoeg bloed en is niet zwaar. Ik ben er zeker van dat dit komt door zijn moederlijke stam. Ik heb besloten hier te blijven, met hem in Saint-Lô, om hem elke dag te blijven berijden en hem in vorm te houden. Hij wordt momenteel afgenomen maar moet in conditie blijven. Dit jaar is zeer belangrijk voor ons. We zullen binnenkort weer op hoog niveau gaan rijden, in 4 en 5* in Doha. Daarna keren we terug naar Europa om te proberen een selectie te krijgen voor de Olympische Spelen in Parijs."

Ondanks het verlies van het zicht aan zijn linkeroog heeft Chacco Blue II, geboren als Chacco Rouge, alle kwaliteiten om te slagen in de sport... en in de fokkerij.

Gelanceerd op het internationale toneel door de Hongaar László Babinski in 2014, heeft Chacco Blue II, geboren op het gigantische Gestüt Lewitz van Paul Schockemöhle, sindsdien vele topklasseringen behaald. Na stallingen bij Szabolcs Krucso, Felipe Amaral, Luciana Diniz, Jeroen Dubbeldam en uiteindelijk Santiago Lambre heeft de krachtige vos de wereld rondgereisd. Hoewel hij zich heeft laten gelden met al zijn ruiters of bijna allemaal, heeft de vertegenwoordiger van het Oldenburgse stamboek zijn beste resultaten behaald in de afgelopen twee seizoenen, naast Santiago Lambre. Hij won zo zijn eerste twee wedstrijden op 1,50m, in een Grand Prix 3* in Tryon en vervolgens in een barragewedstrijd van hetzelfde niveau in Traverse, en behaalde ook klasseringen tot 5*, in de hoogtepunten van Rockwood eind augustus 2023, eindigend als tweede, San Miguel de Allende, twee maanden later, op de derde plaats, en Wellington, in het voorjaar van 2021, met een zesde plaats. Ook zesde in de etappe van de Wereldbeker in Bordeaux in 2020 met Luciana Diniz, schitterde Chacco Blue II op de Noord-Amerikaanse etappes van het historische wintercircuit in Lexington en Ocala.

Voordat hij schitterde voor Mexico en Santiago Lambre, verdedigde Chacco Blue II de Portugese vlag, met Luciana Diniz!

Afkomstig van een honderd procent Franse stam, die zijn oorsprong vindt bij de twee Franse dravers Eurovision en Quadrille IV, die zijn vierde en vijfde moeders zijn, heeft Chacco Blue II nog steeds een bescheiden nakomelingschap. In Frankrijk zijn er tweeëntwintig nakomelingen geregistreerd, terwijl de Horsetelex-database er eenentachtig wereldwijd presenteert. Zijn oudste nakomelingen, geboren in 2015 en 2016, zagen allemaal het levenslicht in Estland of Oostenrijk. Van de zeven producten van deze twee generaties evolueren er vier tussen 1,25 en 1,40m, en een ander presteert tot in CCI 3*-S. De afgelopen jaren is het nageslacht van de kleinzoon van Cincaba Rouge uitgebreid en zullen de eerste geheimen binnenkort worden onthuld. Ondanks een druk programma zal Chacco Blue II terugkeren naar Saint-Lô tijdens het dekseizoen van 2024 "voor een beperkte periode, om beschikbaar te zijn voor vers sperma", kondigt France Etalons aan.

De komst van deze zeer interessante hengst volgt op de werving van een andere uitstekende fokhengst, Taalex, die France Etalons in 2024 zal versterken. De vos, een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve en een moeder van de Hannoveraan Alexis, heeft op het hoogste niveau gepresteerd, met name onder de Belgische ruiters Constant van Paesschen en Grégory Wathelet. Nu twintig jaar oud is Taalex, ook relatief bescheiden in de fokkerij, maar zijn eerste producten maken al naam, met als uitschieter de getalenteerde Freud de Kreisker, negen jaar oud in 2024 en de partner van de Franse Fanny Guerdat-Skalli.

Net als Chacco Blue II is Taalex opgenomen in de catalogus van France Etalons voor 2024.


bron: Studforlife