Brp: Het coronavirus heeft onze ponyfokkerij in haar hart geraakt!

Brp: Het coronavirus heeft onze ponyfokkerij in haar hart geraakt!

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus diende de BRp-hengstenkeuring van 13 maart last minute geannuleerd te worden. We weten ondertussen dat de crisis nog een aantal weken, zo niet maanden zal duren. De BRp-stamboekcommissie wil vermijden dat een gans dekseizoen zou verloren gaan en is voor de aangemelde kandidaat-dekhengsten tot de volgende beslissing gekomen:

•        De 15 aangemelde hengsten krijgen allemaal een voorlopige goedkeuring geldend voor het dekseizoen 2020.

•        De BRp-hengstenkeuring wordt verschoven naar het najaar van 2020. Een exacte datum en plaats worden later gecommuniceerd.

•        De voorlopige goedkeuring komt op 15 november 2020 automatisch te vervallen, tenzij de ponyhengst officieel wordt goedgekeurd op de BRp-hengstenkeuring van het najaar 2020.

•        We vragen aan zowel de ponyhengstenhouders als aan de merriehouders enig fokkersinzicht bij de keuze van een hengst uit deze lichting. Ook de communicatie van de hengstenhouders naar de fokkers dient in alle transparantie te gebeuren, zodat de fokker met volle kennis van zaken kan handelen bij zijn hengstenkeuze. 

•        De veulens uit deze lichting ponyhengsten worden conform het reglement opgenomen in het BRp-stamboek.