Belgische koper betaalt 42.500 euro voor merrieveulen Pegase van 't Ruytershof

Belgische koper betaalt 42.500 euro voor merrieveulen Pegase van 't Ruytershof

Het was een spannende avond tijdens de eerste veiling van het jaar van Equestrian Auctions. Prachtige veulens en goed gefokte embryos. Het hoogste bedrag kwam uit België voor een merrieveulen van Pegase van 't Ruytershof uit Walnut de Muze; Pavlova van de Flierenhoek. Voor een totaal van 42.500 euro blijft het veulen in België.

"Ondanks de economische situatie in de wereld, merken we dat bieders meer en meer realistische prijzen bieden. Samen met de fokkers zijn we tevreden over het resultaat. Het meerendeel van de veulens en embryos vonden een nieuwe eigenaar," vertelt de organisatie.

Twee veulens haalden de prijs van 27.000 euro. Een Zweedse koper betaalde dit bedrag voor  Evoque von Axe Z (Eldorado van de Zeshoek TN x Halifax van het Kluizebos). Ook Caroline Tachor Z vond een nieuwe eigenaar voor 27.000 euro. Het Chacco-Blue merrieveulen uit Jewel van 't Heike blijft voor dit bedrag in België.

Het hoogst verkochte embryo verhuist naar Zweden voor 25.000 euro. Het embryo uit Cornet Obolensky uit Kigali vd Bisschop (Nabab de Reve) was zo het duurst verkochte embryo.

resultaat