Achttien hengsten goedgekeurd bij Zangersheide

Achttien hengsten goedgekeurd bij Zangersheide

Op zaterdag kregen 19 eigenaars te horen dat hen hengsten waren geselecteerd voor de finale dag van de hengstenkeuring van Zangersheide. Bij de Peelbergen ontvingen uiteindelijk 18 hengsten groen licht voor dekdienst bij het Belgische stamboek.

Na het vrijspringen van de jongere hengsten kwamen op zondag dan ook de oudere hengsten aan bod. Zij dienden een proef onder het zadel af te leggen en ook hierbij wisten enkele hengsten onze vakkundige jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Twee vierjarigen en één vijfjarige werden uiteindelijk aan het lijstje toegevoegd.

Aganix du Seigneur Z drukte duidelijk zijn stempel tijdens deze najaarskeuring, want maar liefst 5 hengsten die goedgekeurd werden zijn een nakomeling van onze populaire voshengst.

Tenslotte kreeg ook de zesjarige hengst Impress-K Van ’t Kattenheye, een zoon van Indoktro-K Van ’t Katteneheye en Vagabond de la Pomme, zijn goedkeuring voor het Zangersheide-stamboek en dit op basis van zijn sportprestaties. Onder het zadel van Thibeau Spits werd het fokproduct van Tony en Mieke Raman afgelopen zomer vijfde tijdens het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves en recenter nog zevende tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses in Lanaken.

Klik hier voor de lijst met de nieuwe goedgekeurde hengsten.