85,5 punten voor Escamillo-dochter in IBOP Barsingerhorn

85,5 punten voor Escamillo-dochter in IBOP Barsingerhorn

In het Noord-Hollandse Barsingerhorn konden vandaag twee spring- en elf dressuurpaarden slagen voor de IBOP. Papaya van de Nethe (v.Escamillo) kwam tot het hoogste totaal van 85,5 punten.

De beoordeling lag in handen van Wim Versteeg en Bart Henstra, die beide springmerries konden laten slagen en van de 15 dressuurpaarden behaalden er elf minimaal 75 punten. Drie van hen kwamen uit op een score boven de 80 punten.

Zeer compleet
Met negens voor draf en rijd-&bewerkbaarheid en viermaal een 8,5 kwam Papaya van de Nethe (Escamillo uit Dolasilla van Belissimo M, fokker N.V. De Nethe uit Mol) van Droom Hoeve BV uit Grootebroek tot een overtuigende score van 85,5 punten. Aansluitend werd ze met 80 punten voor exterieur in het stamboek opgenomen en ster/keur verklaard. “Dit is een heel compleet dressuurpaard met een aansprekend model. Ze werd correct voorgesteld en liet zien over drie goede gangen te beschikken. Ze stapt ruim, met goede souplesse en lichaamsgebruik. Ze draaft met veel afdruk, veel lichaamsgebruik, tact, schwung, een mooie voorbeentechniek en een goede houding. Papaya liet zien ook in de verruimingen mooi gesloten te kunnen blijven. Ze galoppeert bergopwaarts, met goede afdruk en lichaamsgebruik. Daarbij toonde ze zich heel bewerkbaar”, licht Wim Versteeg toe. Met een 9 voor de galop kwam de door Martin en André van Norel gefokte NMK-merrie Nina Ricci (Franklin uit Felice elite IBOP-dres pref D-OC van Uphill) van Mercedes Verweij tot de mooie score van 82,5 punten. “Deze vijfjarige merrie werd keurig voorgesteld en is een sympathieke verschijning. Ze stapt ruim en correct, waarbij ze iets actiever zou mogen zijn. Ze draaft met een heel goede houding, een goede beentechniek en veel afdruk. De galop is heel bergopwaarts, met een sterk achterbeengebruik, een mooie voorbeentechniek en veel afdruk. Ook de houding en balans vielen positief op bij deze merrie.” Nina Ricci werd dankzij het slagen voor de IBOP direct elite.

Mooie score
Margot Kostelijk’s zelfgefokte merrie Power Lady Lotte (Blue Hors Zack uit Emmy Lotte elite IBOP-dres D-OC van Ziësto) scoorde met 81 punten ook duidelijk bovengemiddeld. “Deze merrie stapt met een goed lichaamsgebruik en heeft daarin goede buiging in de gewrichten. Ze draaft actief en blijft mooi gesloten in de verruimingen. Zeker gezien haar royale maat van 1.77m kon deze driejarige merrie zich al heel goed houden. Dat zagen we ook in de galop, waarbij ze met een sterk achterbeengebruik beweegt en ze goede houding en balans toont.” Aansluitend werd ze met 75 punten voor exterieur opgenomen in het stamboek wat haar direct het elitepredicaat opleverde.


bron: KWPN.NL