475.000 euro voor 5-jarige BWP-hengst Rummikub De Muze op The Auction Online

475.000 euro voor 5-jarige BWP-hengst Rummikub De Muze op The Auction Online

The Auction Online zag een succesvolle editie passeren tijdens de online veiling van exclusieve springpaarden. Dé veilingtopper van de avond was de vijfjarige BWP-goedgekeurde hengst Rummikub De Muze die voor een bedrag van 475.000 euro onder de hamer ging. 

Het fokproduct van Joris de Brabander, Rummikub de Muze is een vijfjarige BWP gekeurde hengst van Nixon Van't Meulenhof x Whitney vd Dwerse Hagen x Codex. De moeder presteerde op 5* niveau en wist zich meerdere malen te klasseren terwijl zijn vader, de 9-jarige Nixon Van't Meulenhof een indruk heeft gemaakt in de internationale ring eerst met Harrie Smolders en vervolgens met Jos Verloy die succesvol deelnam aan de 5* rubrieken in Wellington, Florida. Op de Andalucia Sunshine Tour sprong Rummikub al naar enkele klasseringen én een overwinning in de Youngster Tour. 

Voor een bedrag van 225.000 euro ging de KWPN'er Kobe R naar nieuwe eigenaars. Kobe R is een zevenjarige ruin van Zirocco Blue x Dior x Canturano I. Zijn vader had een succesvolle carrière achter de rug onder het zadel van Jur Vrieling met vele CSI5* overwinningen en een Olympische deelname in Rio 2016.

Voor Rinus VD Bisschop gaf de hoogste bieder een bedrag van 160.000 euro. Deze vijfjarige BWP-hengst komt uit For Pleasure x Jackpot Van't Hagenhof x Radco d'Houtveld. Zijn vader presteerde succesvol in de internationale ring onder het zadel van Marcus Henning en leverde Luciana Diniz's Olympic Fit For Fun, Scott Brash Hello Forever en Kevin Staut's For Joy Van't Zorgvliet. Zijn moederlijn komt uit Usha Van't Roosaker. 

VIDEO: Rummikub de Muze 


Klik hier voor de volledige collectie.