42 kandidaat hengsten voor SBS-keuring

42 kandidaat hengsten voor SBS-keuring


De 33e editie van de International Selection Show, de officiële hengstenkeuring van het Studbook SBS, zal doorgaan van 5 tot 7 maart 2021 in de Provinciale Fokkerij- en –Ruiterschool van Gesves. De gezondheidscontext indachtig zal deze editie verlopen zonder publiek, maar zal ze wel live te volgen zijn via onze site www.sbsnet.be, op onze Facebook-pagina Studbook SBS en via clipmyhorse.TV.


Na enkele spannende en onzekere weken, vernam het Studbook SBS – Koninklijke Maatschappij Het Belgisch Sportpaard BVBA – het gunstig advies van de provinciale en gemeentelijke overheden: de International Selection Show 2021 zou goed en wel kunnen doorgaan in Gesves, mits het strikt naleven van de gezondheidsregelgeving die we ondertussen allemaal kennen. Een prioritaire voorwaarde van de verantwoordelijke politici was de organisatie achter gesloten deuren ttz. de beperkte aanwezigheid van deelnemers en leden van de organisatie, zijnde een 150-tal personen.

Ondanks dit onzekere klimaat, verliepen de voorbereidende werkzaamheden (veterinaire selectie, inschrijvingen enz. ), gewoontegetrouw streng en doeltreffend. Dus ook wat de speciale editie van ons tweemaandelijks tijdschrift ‘Het Belgisch Sportpaard’ betreft. Nog beter gestoffeerd ditmaal met een centrale catalogus betreffende de hengstenkeuring 2021. We pakken bovendien optimistisch uit met een uitermate kwalitatieve collectie. Bovendien is de discipline dressuur dit jaar bijzonder goed vertegenwoordigd, met niet minder dan 20 % van de postulanten!

Van de 42 deelnemende hengsten, allen prat gaande op prestigieuze afstammingen en verdeeld als 34 kandidaten voor de optie Springen en 8 voor de optie Dressuur, tellen we 32 driejarigen, 7 vierjarigen en 3 zesjarigen. Van de 42 kandidaat-hengsten zijn er 2 pony’s en 40 paarden. 15 van hen werden bij hun geboorte ingeschreven bij het SBS. Ontdek de volledige lijst op https://www.sbsnet.be/nl/liste/kandidaat-dekhengsten-2021


Bron: Persbericht