26 springhengsten aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

26 springhengsten aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

Het verrichtingsonderzoek in Ermelo is vanochtend voor 26 springhengsten van start gegaan. Met vijf zonen is Chacoon-Blue het best vertegenwoordigd. Daarnaast valt op dat het gros van de hengsten genetisch interessant is.

De voltallige hengstenkeuringscommissie bestaande uit -voor de laatste keer- voorzitter Cor Loeffen, Wout-Jan van der Schans en de gisteravond uit Praag teruggevlogen Eric van der Vleuten kwam vanochtend bijeen om de driejarige en oudere hengsten onder het zadel te zien. De hengsten werden door hun eigen ruiter voorgesteld en beoordeeld op trainbaarheid in het dressuurwerk en in een laag parcoursje.

Hoopvolle start
Van de 20 op de startlijst vermelde driejarige hengsten waren er twee tijdig afgemeld door hun eigenaren, zonen van Hardrock Z en Chaclot, en één kreeg voor nu geen groen licht bij de veterinair. “Daarnaast is de vierjarige Luigi d’Eclipse-zoon Luigi vd Zeijerweg SB aangeleverd, die vanuit het voorjaar was doorverwezen. Deze hengst stond niet op de startlijst maar is nu wel aan het verrichtingsonderzoek begonnen”, vertelt senior-inspecteur Henk Dirksen. “Via de sport zijn acht vier- tot en met zesjarige hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en succesvol aangeleverd. Over het algemeen lieten alle hengsten zich goed rijden en zijn ze in goede conditie gepresenteerd. Het is opvallend dat een groot aantal hengsten genetisch zeer interessant is en dat zorgt ervoor dat de hengstenkeuringscommissie het verrichtingsonderzoek met veel vertrouwen tegemoet ziet. De komende dagen wordt er wat dressuurmatig gewerkt met de hengsten en dan zullen ze vrijdag hun eerste sprongetjes maken onder de ruiters in het verrichtingsonderzoek. Aanstaande dinsdag staat de eerste officiële boordeling op het programma”, aldus Dirksen.

Bekijk hier de startlijst.

bron: KWPN