16 spring- en 12 dressuurhengsten aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek

16 spring- en 12 dressuurhengsten aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek

Op maandag vond in Ermelo de aanlevering plaats voor het najaarsverrichtingsonderzoek 2022 en daarmee hebben 16 spring- en 12 dressuurhengsten een stal ingenomen op het KWPN-centrum.

Dertien aangemelde driejarige springhengsten bleken vanmorgen zowel trainbaar als veterinair in orde. De twee vierjarigen en een zesjarige springhengst die waren aangemeld via de Blom-Cup hebben tevens een stal betrokken. Dit maakt een totaal van zestien springhengsten die gaan starten met het najaarsverrichtingsonderzoek. De hengstenkeuringscommissie springen kijkt tevreden terug op vandaag. ”De springhengsten werden vandaag voor de tweede keer voorgereden en gesprongen onder de eigen ruiter. De paarden waren goed te rijden en werden allen goed testbaar bevonden. De paarden zijn in goede conditie aangeleverd en zullen allemaal de 21 dagen test gaan lopen. Deze week komen ze onder het zadel van onze eigen ruiters en volgende week dinsdag vindt de eerste beoordeling plaats. Het eindexamen vindt plaats op 21 november”, aldus Henk Dirksen.

Van de 13 aangewezen dressuurhengsten kregen 11 hengsten groen licht. Twee driejarige paarden werden doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek. In totaal hebben elf driejarigen en de vijfjarige hengst Hexagons Gorgeous Black Art (v. Glock's Toto jr) een plek op stal gekregen. De driejarige Olé Guapo (Vivaldi x Apache) krijgt in het kader van vrijwillig onderzoek een stal in Ermelo, waar ze allen de 21 dagen test zullen doorlopen. “Nieuw dit jaar is dat de dressuurhengsten voor het eerst drie voorrijdmomenten hebben, waarvan ook vandaag een selectiemoment was. De hengsten werden vandaag beoordeeld op rijdbaarheid en kwaliteit en werden daarbij tevens op de straat beoordeeld, om zo een compleet beeld te kunnen krijgen. Deze nieuwe opzet is erg goed bevallen”, aldus Floor Dröge. Op 19 november vindt het eindexamen van de dressuurpaarden plaats.

bron: KWPN.nl