15 merries slagen voor de IBOP in Brummen

15 merries slagen voor de IBOP in Brummen
Gisteren namen vijftien dressuur- en acht springmerries deel aan de IBOP in Brummen. Met 81 punten deed de Dream Boy-dochter Jet’s Lenza de beste verrichting.

Inspecteurs Bart Bax en Arnold Kootstra beoordeelden de merries samen met Marcel Beukers. Van de 15 dressuurmerries slaagden er elf, van de acht springmerries waren dat er vier.Compleet paard


De vijfjarige Dream Boy-dochter Jet’s Lenza (uit Petra Lenza keur van Vincent, fokker H.J. ten Arve uit Zelhem) van R. Mulder-ten Arve uit Ruurlo kreeg voor de galop een 8,5 en voor alle andere onderdelen een 8. Daarmee kwam ze uit op 81 punten. “Deze merrie liet een goede verrichting zien waarbij het beeld heel constant was, de aanleuning goed voor elkaar was en de overgangen goed getoond werden. Ze stapt actief en ruim, in draf toont ze veel tact, afdruk en een goed achterbeengebruik. Ook in de galop valt ze op met haar goede afdruk en beentechniek, en kan ze ook gemakkelijk schakelen”, licht Bart Bax toe. “We hebben een stel fijne paarden gezien vandaag, zonder echt grote uitschieters. Jet’s Lenza is wel een heel compleet paard.” Met 79 punten slaagden de goed rijdbare, met veel houding bewegende Lazise DB (Galaxie uit Caprice H ster IBOP-dres sport-dres PROK van Florencio, f/g N. de Bruijn uit Brummen), die al goed op het achterbeen blijft in galop, en de met veel beentechniek en houding bewegende Charmeur-dochter Lakita-K (uit Ekita PROK van Voice, f/g A.G. en J.W.M. van de Kraats uit Putten). De Galaxie-merrie Lazise DB werd aansluitend aan de IBOP aangeboden voor stamboekopname en kon tevens het sterpredicaat in ontvangst nemen.


bron: KWPN