Tom Goemen wint CCI2* in Kronenberg

Tom Goemen wint CCI2* in Kronenberg

Op het Grandorse terrein in Kronenberg is zojuist de CCI2* verreden, parcoursbouwer Gert Boonzaijer had een uitdagende cross neergezet met een mooie combinatie tussen weiland, bospaden en water. 47 combinaties bereikte na 20 hindernissen & 25 sprongen de finishlijn.


Gister zagen we Tom Goemen met Sibo de Quiesce (BEL) de koppositie overnemen van Kai-Steffen Meier (GER), Tom wist de cross foutloos door te komen en wint daarmee het CCI2* klassement van Grandorse Horse Trials 2019 met een totaal van 27,4 strafpunten. Op een knappe tweede positie eindigt Stephanie D’Adrimont (BEL) met Casperelli. Stephanie eindigde het onderdeel dressuur met een 6e positie en wist het springparcours & de cross-country foutloos door te komen, hierdoor klimt ze naar de 2e positie in het eindklassement met een totaal van 31,3 strafpunten. We sluiten de top drie af met nog een Belgische combinatie, niemand minder dan Karin Donckers (BEL) klom van een 13e positie na de eerste dag sterk op na een foutloos springparcours met haar paard Leipheimer Van ’T Verahof. Deze stijgende lijn wist Karin door te zetten wat resulteerde in de 3e positie in het eindklassement na een ijzersterke foutloze cross met een totaal van 32,9 strafpunten.


Op plek 4 eindigt Dirk Smeets (BEL) met Icarus de Casmir met totaal 35,1 strafpunten. Als beste Nederlander in de CCI2* eindigt Levi Driessen met Giraldi op de 5e plek met 36,4 strafpunten, Levi zag helaas  4 strafpunten op het scorebord in het springparcours. Op een knappe 8e positie zien we nog een Nederlander in het klassement: Lisanne Moesbergen met Falco. Lisanne eindigde met een totaal van 36,9 strafpunten.