Sanne de Jong scoort meteen op eventing in Montelibretti met een podiumplaats en top tien klasseringen

Sanne de Jong scoort meteen op eventing in Montelibretti met een podiumplaats en top tien klasseringen

Op de eventingwedstrijd in het Italiaanse Montelibretti kwam onze landgenote Sanne de Jong aan de start. De amazone toonde meteen een goede vorm en begint zo uitstekend aan haar seizoen. 

In de CCI3* was de Jong terug te vinden op de achtste plaats met Enjoy. De winst in deze proef was voor Oostenrijk dankzij Lea Siegl met Van Helsing P. Op het podium werd zij vergezeld door Andrew Hoy (AUS) met Bloom des Hauts Crets op twee. Siegl nam daarnaast met Cupido P ook het brons mee naar huis.

In de CCI2* werd de Jong zevende én tiende, respectievelijk met Jersey MBF en Jarelly MBF. Mattie Luciani en Tresor de la Loge lieten in deze rubriek het Italiaans volkslied weerklinken. De Zwitser Felix Vogg werd met Dao de l'Ocean tweede, voor de Oostenrijkse Rebecca Gerold en Times Square. 

Tenslotte scoorde de Jong ook een podiumplaats in de CCI1*, dit keer met Larosaleen W. Ze moest daarbij twee Fransen voor zich dulden. Anouk Canteloup en Daniel del Impermeable wonnen de proef, Victor Levecque en Phunambule des Auges werden tweede. 

Klik hier voor alle resultaten.