Raf Kooremans wint de lange 3* in Portugal

Raf Kooremans wint de lange 3* in Portugal

In het Portugese Mata Do Doque heeft Raf Kooremans het Wilhelmus laten weerklinken na de CCI3*-L. In het zadel van Crossborder Radar Love was hij met afstand de beste. 

Met een zeer strakke score van 29,8 liet Kooremans de concurrentie in zijn kielzog. De 11-jarige zoon van Diarado is tijdelijk te zien onder het zadel van de Nederlandse ruiter die hem de ervaring moet bijbrengen op het internationale niveau. Voor Nederland kwam ook Tim Lips aan de start. Hij werd vierde met Eckinops d'AM (Keops du Vinnebus). 

Internationaal werden er nog twee rubrieken gereden. Er kwamen hier geen Nederlandse ruiters aan de start maar dat weerhield de Nederlandse paarden niet om uit te blinken. De door Jan Greve gefokte Cekatinka Jra, een KWPN merrie van King Kolibri, zegevierde onder de Japanse Ryuzo Kitajima in de korte 4*. 

Ook in de lange 2* zegevierde een Nederlands paard en was de winst voor Intermezzo Deo (I'm Special de Muze). Voormalig nog gereden door Janneke Boonzaaijer werd hij nu naar winst gestuurd door Elena Ceballos. 

Resultaten