Nienke van Roekel verkoopt eventingpaard Geluk

Nienke van Roekel verkoopt eventingpaard Geluk


EDE - Amazone Nienke van Roekel heeft haar eventingpaard Geluk (v. Zavall VDL) verkocht. De negenjarige KWPN-ruin zal zijn carrière voortzetten met Sanne de Jong in het zadel.
Als jong paard viel Geluk al op in de eventingsport. Onder Van Roekel werd hij 2e op het KWPN kampioenschap voor 5 jarigen in Ermelo en een jaar later behaalden ze eveneens de zilveren plek op het KWPN kampioenschap van 6 jarigen in Varsseveld. In de internationale eventingsport behaalden ze meerdere top 10 klasseringen.

“Ondanks dat de meeste mensen mij zullen kennen vanuit de eventing, was ik daarnaast ook altijd actief in de (internationale) springsport. Samen met mijn vriend Bart Hartman heb ik nu besloten om ons volledig op het springen te richten. We vullen elkaar goed aan in het opleiden van jonge paarden naar het internationale niveau, en daar richten we ons de komende jaren dan ook graag verder op, zowel met eigen paarden als met paarden van eigenaren,” aldus Nienke.

“Voor ons een mooie nieuwe uitdaging, al is het natuurlijk ook lastig om afscheid te moeten nemen van Lucky. We geloven erg in zijn capaciteiten als eventingpaard en zijn heel blij dat hij nu bij Sanne de kans krijgt dit verder voort te zetten!”

Bron: Persbericht