Nederlandse Young Riders klimmen naar derde positie op EK Eventing

Nederlandse Young Riders klimmen naar derde positie op EK Eventing

Op het EK eventing ging het er vandaag spectaculair aan toe in de cross country. Diverse combinaties haalden de finish niet, en dat zorgde voor een stevige mix in de ranking. Dat kwam ons Nederlandse team alleen maar ten goede: Olivia Pleysier, Mylene Spaak, Levi Driessen en Nina de Haas staan nu derde. 


Young Riders team

Met een totaal van 159,1 strafpunten staan onze jonge Nederlanders op de derde plaats. Hiervan behaalde Levi Driessen met Giraldi (Wizzerd WV) de beste individuele plaats en staat nu 17de. De Fransen staan aan de leiding met 98,5 punten, Groot-Brittannië volgt met 107 punten. 

Young Riders individueel

De Franse Morgane Euriat staat aan de leiding met 23,8 strafpunten met Baccarat d'Argonne (Grafenstolz), Emma Brüssau volgt voor Duitsland. Isabelle Upton heeft de derde plaats in handen. 

Junioren

Hier had het Nederlandse team wat meer pech en zakte uit de ranking. Beau Posthumus heeft de beste plaats voor ons land in handen en is 19de, Duitsland staat aan de leiding met Anna Lena Schaaf. In de teamranking gaan de Duitsers ook aan de leiding. 

Klik hier voor alle resultaten.