Nederlandse eventing team voorlopig tweede in Nations Cup Millstreet

Nederlandse eventing team voorlopig tweede in Nations Cup Millstreet

Het is een drukke internationale week. Niet alleen voor de springruiters, maar ook events. In het Ierse Millstreet stond gisteren het dressuur onderdeel van de Nations Cup eventing op het programma.

Nieuw-Zeeland staat na het dressuur op kop in het CCIO4*-S klassement. De Nederlandse equipe staat momenteel tweede. De Belgische eventers voeren het algemeen klassement voorlopig aan, en wisten na het dressuur in Millstreet alvast met een derde plaats te starten. 

Tim Price en Falco (Cardenio 2) wisten de jury te imponeren in het dressuur onderdeel. Het paar werd door 2 van de 3 juryleden op de eerste plaats geplaatst met een totaal van 75,40%. In de individuele ranking volgt Joseph Murphy met Choclat (Contendro I) voorlopig op de tweede plaats met 73,41%. België's Karin Donckers staat derde.

Donckers en haar 18-jarige Fletcha (Vigo d'Arsouilles) reden  naar een totaal percentage van 73,41%. Voor Nederland volgt Andrew Heffernan met Gideon (Lucky Boy) onder het zadel. Heffernan verzamelde 71,14%.