Nederland voorlopig achtste op EK, Boonzaaijer beste individueel

Nederland voorlopig achtste op EK, Boonzaaijer beste individueel

In Haras du Pin staat dit weekend het EK voor eventingruiters op het programma. Vandaag kregen de ruiters een erg pittige cross voorgeschoteld. Heel wat combinaties slaagden er niet in om de cross zelfs maar uit te rijden en gaven halverwege op. Voor Nederland besloot Merel Blom-Hulsman met Vesuve d'Aveyron (v. Jaguar Mail) de handdoek in de ring te gooien nadat ze al wat fouten had verzameld. De andere leden van het Nederlandse Nations Cup team slaagden er wel in om de cross uit te rijden. 

Janneke Boonzaaijer zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Zij reed Acsi Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) foutloos doorheen de cross en finishte in 9min06. Dit is meteen goed voor een voorlopige 22ste plaats in het klassement. Andrew Hefferman en Gideon (v. Lucky Boy) kregen 20 strafpunten aangerekend, Sanne de Jong en Enjoy (v. Cartano) ondergingen hetzelfde lot.

In de landencompetitie staan de Nederlanders voorlopig op de achtste plaats.

Groot-Brittannië staat aan de leiding in zowel het individuele als het landenklassement. Rosalind Canter en Lordships Graffalo reden een schitterende, snelle én foutloze cross waardoor ze de leiding in het individuele klassement nemen. Haar landgenote Kitty King volgt op de voorlopige tweede plaats. In het landenklassement staat Duitsland voorlopig op zilver.

Klik hier voor alle resultaten