Michael Jung: "Waarom geen EK Eventing? Maar wel dressuur en springen?"

Michael Jung: "Waarom geen  EK Eventing? Maar wel dressuur en springen?"

Er staat een organisatieteam te popelen om het Europees Kampioenschap eventing te organiseren, zo vertelt Michael Jung in een open brief. “Ik denk dat iedereen er inmiddels van op de hoogte is dat het EK eventing 2021 niet doorgaat omdat de Olympische Spelen zijn verplaatst naar 2021”, vertelt Jung. “En dat terwijl de FEI een paar weken geleden aankondigde dat het EK dressuur en EK springen wél in 2021 georganiseerd gaat worden.”

“Dus ik vroeg me af waarom een EK eventing niet mogelijk zou zijn. Er staat namelijk een gemotiveerd team klaar in Zwitserland: het team van Jean-Pierre Kratzer. Zij hebben in 2020 laten zien dat ze beschikken over de juiste ervaring, faciliteiten en financiële stabiliteit. Daarnaast heeft men de ideale datum al gevonden: 22 tot en met 26 september 2021.”

Jung vindt het belangrijk voor de sport dat er een dergelijk kampioenschap gehouden wordt. “Met name omdat er maar drie ruiters per land naar de Olympische Spelen mogen.”

Jung roept betrokkenen op om samen een oplossing te zoeken. “Ik begrijp niet waarom we deze geweldige kans niet zouden grijpen om volgend jaar een geweldig evenement te hebben. Het is niet alleen voor de ruiters noodzakelijk, maar ook voor eigenaren, grooms, fokkers, fans, familieleden en al onze sponsors.”

bron: Instagram