Marcelle de Kam : “Van deze ervaring gaan we in de toekomst profiteren”

Marcelle de Kam : “Van deze ervaring gaan we in de toekomst profiteren”

Het KNHS Zeeuwse Verzekeringen eventingteam Junioren en Young Riders heeft naar volle tevredenheid van bondscoach Marcelle de Kam gepresteerd op het EK eventing voor de jeugd. In het Britse Hartpury werd het Juniorenteam zesde. Sophie Weening behaalde individueel de dertiende plaats in een groot deelnemersveld bij de Junioren. “Van deze ervaring gaan we in de toekomst profiteren”, meent de bondscoach.

“Ik hou een goed gevoel over aan dit EK. De Junioren werden zesde met het team en alle junioren zijn aan de finish gekomen. Ze hebben echt goed gereden. Het was een gave groep om mee te werken, er zit zoveel potentie in”, blikt bondscoach Marcelle de Kam terug. “De dressuur was misschien hier en daar net iets minder als dat we verwacht hadden. In de cross hadden we net hier en daar een klein dingetje, maar overall rijden ze allemaal goed paard. Ze moeten net iets meer geloof in zichzelf gaan krijgen, en misschien net met een fractie meer lef gaan rijden. Maar we doen goed mee, hebben goede paarden en we rijden daar gewoon stoer in de rondte.”

Gerichte training loont
“De meiden wisten het vandaag zelfs af te maken met een aantal nulrondjes bij het springen”, vertelt De Kam trots. “Dan zie je ook meteen hoe dankbaar we moeten zijn dat de Zeeuwse Verzekeringen betrokken is in dit hele verhaal. Want door hun sponsorbijdrage hebben we de afgelopen maanden met Edwin Hoogenraat extra op het springen kunnen trainen. Ik heb deze week met een topgroep ruiters mogen werken en met een geweldig team professionals. Met Justin Maarse als teamdierenarts, Edwin Hoogenraat kwam speciaal voor de springdag over om me te assisteren en niet te vergeten bondscoach Andrew Heffernan die woensdag naar Hartpury kwam om met alle Nederlandse ruiters de cross te lopen. Die samenwerking is echt mooi.”

Young Riders
Het team Young Riders bestond slechts uit drie combinaties en raakte uit de medaillestrijd door een val van één van de teamleden. “Puck Buijnsters heeft een serieuze val in de cross gemaakt. Winnen of verliezen ligt dicht bij elkaar. Puck was onwijs goed onderweg toen het misging. Dat is pech, maar paard en ruiter zijn gelukkig gezond”, weet de bondscoach te melden. “Bijzonder om te vermelden is dat Beau Posthumus haar vierde EK reed en ze eindigt voor de vierde keer als beste Nederlander in haar leeftijdscategorie. Dus de Jan van Beek Memorial-Trofee gaat opnieuw naar Beau.”

Uitslag EK Eventing Junioren – Individueel
1. Mathies Rüder (DUI) – 25.2
2. Isabella Cook (GBR) – 26.6
3. Giulia Pavesi (ITA) – 29.9
13. Sophie Weening (Raalte) / Jimmy Choo M – 35.1
25. Maxime Karman (Nieuw-Vennep) / Funi-Strona – 50.0
34. Leida Naber (Biddinghuizen) / ACSI T-Bone EH Z – 57.3
38. Splinter Bergsma (Hilversum) / Vigo Key SR Z – 62.3
42. Rina van der Kolk (Akersloot) / Inita – 67.4
43. Sterre van Houte (Pannerden) / Crossborder Radar Love – 68.2

Uitslag EK Eventing Junioren – Landenteams
1. Groot-Brittannië – 92.80
2. Ierland – 95.70
3. Duitsland – 95.80
6. Nederland – 142.40

Uitslag EK Eventing Young Riders – Individueel
1. Zazie Gardeau (FRA) – 32.1
2. Paula Reinstorf (DUI) – 32.4
3. Alice Casburn (GBR) – 33.8
31. Beau Posthumus (Terschuur) / Smokie – 57.9
36. Carolina Moesbergen (Renswoude) / Fincent – 100.4
43. Puck Buijnsters (Oisterwijk) - Image of Roses - elim

Uitslag EK Eventing Young Riders – Landenteams
1. Groot-Brittannië – 105.60
2. Duitsland – 109.60
3. Ierland – 123.90
7. Nederland – 1158.3