Maarsbergen Horse Trials huist het NK Eventing Jeugd

Maarsbergen Horse Trials huist het NK Eventing Jeugd

Van 29 juni tot en met 1 juli huist de internationale eventingwedstrijd Maarsbergen Horse Trials de Junioren en Young Riders die zullen strijden voor het Nederlands Kampioenschap Eventing. Ook voor 2024 zal de KNHS de organisatie van het jeugdkampioenschap toewijzen aan het evenement in Maarsbergen.


In 2019 stond Maarsbergen Horse Trials al in voor het organiseren van het EK Eventing voor de jeugd. De organisatie mag nu het NK onder de vleugels nemen en ontvangen op het landgoed Maarsbergen. Deze wedstrijd is daarnaast ook de officiële observatiewedstrijd voor het EK Eventing Pony's, dat verreden wordt in Le Mans (Frankrijk). Het parcours wordt ingericht door de Brits Eric Winter. 

Het parcours wordt door de organisatie volop vernieuwd en uitgebreid. Momenteel zijn ze bezig met de waterhindernis aan te passen maar ook routes in het bos worden uitgebreid waardoor nieuwe combinaties kunnen gemaakt worden. De oude hindernissen worden opgeknapt maar ook nieuwe hindernissen worden toegevoegd om de uitdaging te vergroten.