KWPN-er Cloud Dancer wint CCI2*-S in Sandillon

KWPN-er Cloud Dancer wint CCI2*-S in Sandillon


Afgelopen weekend won de KWPN’er Cloud Dancer (uit Urelja stb PROK van Sandro Hit) de CCI2*-S in Sandillon. Onder zijn Belgische ruiter Arthur Dehoorne wist de 13-jarige Cloud Dancer na een goede dressuurscore, foutloze cross en een foutloos springparcours de winst binnen te slepen.

Na de dressuur op vrijdag ging Arthur Dehoorne met Cloud Dancer aan de leiding met 27 punten. De koppositie gaf hij niet meer uit de handen.

De zwarte Cloud Dancer viel als zes- en zevenjarige al op met top tien-klasseringen op het WK voor jonge eventingpaarden en won als achtjarige in Engeland het CIC3*-kampioenschap in Blenheim van al zijn leeftijdsgenoten onder zijn toenmalige amazone Jonelle Price. De in 2007 geboren San Remo-zoon, die werd gefokt door F.G. Kruisbergen uit Bergharen, presteert nu dus goed met Arthur Dehoorne op tweesterrenniveau.

In de CCI2*-S was er een vierde plaats voor de door G.W.M. Peelen uit Veldhoven gefokte Diarado-zoon Fendi P (uit Oravi keur pref prest sport-dres van Havidoff). Met zijn Franse amazone Elodie Sautenet reden zij 28.9 punten in de dressuurproef en ook zij noteerden een foutloze cross en een foutloos springparcours.


Bron: KWPN