Janneke Boonzaaijer voorlopig dubbel in top tien van korte 3* in Baborowko

Janneke Boonzaaijer voorlopig dubbel in top tien van korte 3* in Baborowko

Op de korte 3* die deze week gereden wordt in het Poolse Baborowko hebben de eventing ruiters al het dressuur en cross-onderdeel achter de rug. Voor de Nederlandse Janneke Boonzaaijer staan er voorlopig twee paarden in de top tien, met beide een foutloze cross. 

Acsi Campbelle WS zorgde voor het beste resultaat onder Boonzaaijer. De twee maakten in de cross geen enkele fout en kregen slechts 1,2 strafpunten voor tijd aangerekend. Samen met de 29,5 die ze gisteren kregen voor hun dressuur staan ze nu met 30,7 op een voorlopige vijfde plek. Haar andere paard, Coffee Ijs kon ook foutloos de cross doorstaan, met een nog betere tijd! Slechts 0,8 strafpunten voor tijd werden bij hun 33,3 score van dressuur gerekend, waardoor zij met 34,1 slechts twee plaatsen lager op zeven staan.

Ook Sanne De Jong zien we voor Nederland terug in deze rubriek. Haar beste resultaat noteerde ze met Larosaleen W. Met 31,4 voor het dressuuronderdeel gingen ze goed van start maar in de cross kwamen daar 8 punten bij, waardoor hun totaal op 39,4 en een veertiende plaats komt. Met Global Faerlie Flashy, die nog maar recent in haar team kwam, staat De Jong iets lager op achttien. 

Naast Boonzaaijer wordt de top vijf gedomineerd door Duitse combinaties. Felix Etzel leidt momenteel het klassement met een totaal van 23,7 strafpunten voor TSF Polartanz. Landgenote Sophie Leube volgt op twee met Sweetwaters Ziethen TSF en heeft 27,7 strafpunten. Michael Jung vervolledigt deze top drie en heeft een totaal van 30,1 strafpunten met Fischerwild Wave.

Morgen staat enkel nog het springonderdeel te wachten voor de korte 3*! 

Bekijk de tussenstand hier