Isabella Innes Ker verliest leidende positie in klassement Boekelo, Alice blijft foutloos

Isabella Innes Ker verliest leidende positie in klassement Boekelo, Alice blijft foutloos
Vanmorgen druppelden de eerste mensen binnen bij Military Boekelo. Het is op deze zonnige dag tijd voor de cross-country die hier ontworpen is door Sue Benson. Met de deelnemerlijst vol topruiters beloofd het een spannende dag te worden, waarvan we toch wel een aantal wijzigingen in het klassement verwachten.

Als eerste starter was het de ervaren rot in het vak Oliver Townend. Hij brengt vandaag drie paarden aan de start, waarvan hij er met twee in de top 10 staat na de dressuur. Met zijn 1e paard Cooley SRS rijdt hij foutloos door de cross, maar noteert enkele tijdsfouten waardoor hij op een totale puntenscore van 47.60 komt.

De Belg Tom van den Broeck stuurt F F Weldone foutloos door de cross maar noteerde een flink aantal tijdfouten. Hiermee is zijn totale score 89.30 punten en kan nu afwachten op zijn nieuwe positie in het klassement!

Derde ruiter van de dag is de Australiër Paul Tapner. Met Bonza King of Rouge staat hij ook derde in het klassement van de dressuur. Helaas was hindernis 9 De Waterbak het eindpunt van de cross voor deze combinatie, Tapner kwam hier ten val en moest het parcours daardoor verlaten.

Alice Naber Lozeman laat zien met haar eerste rit van de dag waarom zij door veel mensen als de koningin van Eventing in Nederland kan worden gezien. Met Coral Estate Harry Belafonte zet ze een foutloze cross neer binnen de tijd. Hiermee weet ze in ieder geval haar positie vast te houden en kan ze uitkijken naar een kans om te klimmen in het klassement. Later vandaag zal ze ook Coral Estate Curaçao en ACSI Zamzam nog aan de start brengen.

Anna Siemer startte met haar paard Chloe 21 ook vol goede moe maar een kleine misstap kan soms voldoende zijn. Bij hindernis 17 Door de Wal kwam de combinatie ten val. Al snel waren ruiter en paard weer op de been. Gelukkig bleek er niets aan de hand en start Anna Siemer vanmiddag met haar tweede paard FRH Butts Avondale.

Isabelle Innes Ker voor Groot Brittannië met haar paard Carolyn hebben vandaag alle ogen op hun gericht. Zij starten met een royale nummer 1 positie na de dressuur. Tijdens de cross toonde de combinatie zich gecontroleerd en bedachtzaam. Zij eindigden door het voorzichtige rijden van de amazone met een behoorlijk aantal strafpunten voor tijd. Hiermee is ze de leiding in het klassement verloren.

Tim Lips en zijn Keyflow starten vandaag voor het laatst in de cross van Boekelo. De 19-jarige ruin gaat na dit weekend met wedstrijd pensioen en zal lekker op de wei kunnen gaan genieten. Zij reden een mooie cross met slechts 12.00 strafpunten.