Goud voor Imke de Grood en Tijn de Blaauw op NK Eventing jeugd

Goud voor Imke de Grood en Tijn de Blaauw op NK Eventing jeugd

Op het prachtige Landgoed Maarsbergen is het Nederlands eventingkampioenschap voor Young Riders op overtuigende wijze gewonnen door de 18-jarige Tijn de Blaauw. Het goud bij de Junioren ging naar de 17-jarige Imke de Grood. Bondscoach Marcelle de Kam was zeer tevreden met het verloop van beide kampioenschappen: “Het is een prachtige strijd geworden.”De nieuwe kampioenen kregen ook de mooie Copain Prijs uitgereikt.

>Net als vorig jaar maakte het NK Eventing voor de jeugd deel uit van de internationale eventingwedstrijd Maarsbergen Horse Trials. Bij de Junioren kwamen 15 combinaties aan de start. Bij de Young Riders streden 12 combinaties om de eer, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Young RidersTijn de Blaauw domineerde met zijn paard The Joker (v. Kreator) niet alleen de strijd om de nationale titel, hij won ook de internationale driesterrenwedstrijd waar het NK onderdeel van was. Tijn begon zijn kampioenschap met een derde plek in de dressuur. In de cross bleef hij foutloos en binnen de tijd, waardoor hij knap op zijn dressuurscore bleef staan. In het afsluitende springparcours kon hij zich de nodige fouten permitteren, maar The Joker liet de balken liggen. Tijn kreeg slechts een 1,2 tijdfouten op het scorebord waardoor hij met overmacht de nationale titel in de wacht sleepte.Leida Naber en Splinter Bergsma, vorig jaar nog winnaars van zilver en brons bij de Junioren, herhaalden hun goede prestaties dit jaar bij de Young Riders.

Junioren

De strijd bij de Junioren was tot het laatst toe erg spannend. Het verschil van 0.1 strafpunt tussen goud en zilver kwam in de dressuurring tot stand. Imke de Grood reed met haar paard Galio de Fangey (v. Tiger Groom) een vlekkeloze cross en kreeg net als haar naaste concurrente een foutje in het springparcours. Met 33.5 strafpunten won Imke ook de internationale tweesterrenwedstrijd. Het zilver ging naar Pip van der Salm, Anne Kok mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Mooie strijd

Bondscoach Marcelle de Kam is enthousiast na afloop van de kampioenschappen. “Het is een prachtige strijd geworden, met verrassende kampioenen. Dat is echt het mooie aan onze sport. Dat afsluitende springparcours maakt het zo spannend voor iedereen, daar kan nog zoveel in gebeuren. Het is dan gaaf om te zien dat deze jonge ruiters er voor durven te gaan, dat is echt fantastisch.”Bron: persbericht