Gert Jan Heinen wint eventing kampioenschap : "Veel te danken aan Merel Blom..."

Gert Jan Heinen wint eventing kampioenschap : "Veel te danken aan Merel Blom..."

Tijdens het van 17 tot en met 19 september verreden Hippisch Festijn Varsseveld, waren diverse KNHS titels te verdienen. Naast kampioenschappen voor jonge paarden, was er het KNHS kampioenschap 3*S eventing. Het goud in dit kampioenschap werd omgehangen bij de ‘thuis’ rijdende Gert Jan Heinen.

De 23-jarige Heinen rijdt sinds een jaar jonge paarden voor De Radstake, het bedrijf van de familie Venderbosch. Op en rond de terreinen van dit gerenommeerde bedrijf wordt het bekende Hippisch Festijn Varsseveld al vele jaren succesvol georganiseerd.

“Over de dressuur was ik best tevreden, in het springen hadden we helaas een fout op de laatste, maar in de cross ging het echt super”, vertelt de kampioen. Heinen kocht zijn kampioenspaard Goliath (v. Quality Time) op vierjarige leeftijd en doorliep met de inmiddels tienjarige schimmel alle klassen. “Mijn paard staat bij Merel Blom op stal, zij woont hier nu nog vlakbij. Ik train ook al jaren bij haar voor het springen en terreinwerk. Merel gaat binnenkort verhuizen, dan gaat mijn paard mee naar de Radstake, maar ik blijf zeker bij Merel trainen.
Voor dit jaar had ik gemikt op het rijden van het EK voor Rural Riders, zo als dat tegenwoordig heet. Dat werd helaas verschoven naar volgend jaar, dus dat is een nieuw doel. Ik hoop ook wel de overstap naar de vierster te gaan maken, maar voorlopig blijf ik op driester niveau rijden tot het allemaal nog beter bevestigd is.”

Gert Jan Heinen ronde een jaar geleden zijn HBO studie communicatie en Multi media design af en heeft ook ambities in die richting. “Na mijn studie ben ik bij Venderbosch de jonge paarden gaan rijden en dat bevalt heel goed, maar ik wil ook nog verder gaan studeren, ik heb niet de ambitie om alleen maar paard te rijden. Naast Goliath rijd ik nog wel een jong paard op L-niveau en natuurlijk bij Venderbosch, maar ik heb niet meerdere paarden voor de internationale sport.”

Stephan Hazeleger werd met Giant Fortuna (v. Quality Time) tweede, Janine van Sommeren met Every van de Heumstede (v. Lucky Boy) werd derde.

Jonge paarden
In het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden ging de overwinning naar Kite-Man (v. Hopalong Cassidy xx) die werd gereden door Elaine Pen. Deze bruine ruin heeft als moeder de merrie Zamira die voorheen in de internationale sport werd gereden door Justin Maarse. Justin is inmiddels de teamveterinair van de Nederlandse eventingjeugd. Zilver was hier voor Janneke Boonzaaijer met Eyecatcher (v. Everdale), een merrie die werd gefokt uit Canna Pride het voormalig internationaal eventingpaard van Ilonka Kluytmans. Brons ging naar Elaine Pen met haar tweede troef Kiss me Kato (v. Up to Date).

Op de vrijdag van Varsseveld stond ook het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het programma. Hier ging de overwinning naar Larosaleen W (v. Karandasj) die werd gereden door Sanne de Jong. Sanne reed de schimmel Lisarado (v. Herald III) in dit kampioenschap naar de derde plek. Tussen deze twee talenten in kwam Mirella Vrolijk met de bruine Ludovico (v. Fürst William).
Mooi om te zien dat veel van deze getalenteerde paarden terecht zijn gekomen bij leden of voormalige leden van het KNHS Talententeam. Elaine Pen, Justin Maarse, Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong zijn of waren allemaal lid van het talententeam.


F. © Claus Close Up