Dutch Open Eventing en Grandorse Horse Trials gaan samenwerking aan om eventingsport op nationaal en internationaal niveau te versterken

Dutch Open Eventing en Grandorse Horse Trials gaan samenwerking aan om eventingsport op nationaal en internationaal niveau te versterken

Vandaag is bekendgemaakt dat Dutch Open Eventing (DOE) en Grandorse Horse Trials(GHT) uit Kronenberg een intentieverklaring hebben getekend waarin verdere samenwerking is afgesproken met als doel de eventingsport te versterken op zowel nationaal als internationaal niveau. Na meerdere gesprekken over ambities, plannen en mogelijkheden, werd geconcludeerd dat beide partijen hun krachten optimaal moeten benutten en zijn er goede afspraken gemaakt over de verdeling van de activiteiten.

Dutch Open Eventing richt zich op de internationale Eventingsport. In 2020 staan meerdere internationale wedstrijden op het programma.
Grandorse Horse Trials gaat zich focussen op de Nationale eventingwedstrijden, het nog verder verbeteren van de trainingsfaciliteiten en het organiseren van oefencrossen onder begeleiding van gespecialiseerde instructeurs.

Grandorse ontwikkelt en realiseert een zone met top faciliteiten voor de paardensport zodat deze sport, nu en in de toekomst, op elk niveau en vanuit elke discipline beoefend en bewonderd kan worden. De zone draagt bij aan de wereldwijde ontwikkeling van de (inter)nationale (top)paardensport. Een van de speerpunten op dit moment is de aanleg van de 5* eventingcross die in 2021 op het programma staat.
Thomas van Heel, directeur van Dutch Open Eventing en het team van Grandorse Horse Trials, zijn blij met de beoogde samenwerking. De internationale wedstrijd van 1-3 mei wordt door DOE georganiseerd. Deze wedstrijd past goed in de opbouw van het wedstrijdseizoen. Een week later op 9 en 10 mei wordt de wedstrijd voor de nationale ruiters georganiseerd door GHT.


Bron: Persbericht