Diamant de Semilly stoot Chacco-Blue van de troon in WBFSH Sire Ranking

Diamant de Semilly stoot Chacco-Blue van de troon in WBFSH Sire Ranking

Diamant de Semilly schittert opnieuw op de eerste plaats. Na sinds 2017 de toppositie te hebben behouden, werd de zoon van Chambertin, de ongelooflijke MECKL-hengst Chacco-Blue (Chambertin x Contender), van zijn troon gestoten door de even indrukwekkende Selle Français, Diamant de Semilly (Le Tot de Semilly x Elf III). 

Sinds zijn laatste 1e plaats prestatie in 2016 zat Diamant de Semilly Chacco-Blue elk jaar dicht op de hielen en overtrof hem uiteindelijk dankzij zijn 26,077 punten die hij dit jaar heeft behaald. Met een klein verschil van slechts 77 punten minder is Chacco-Blue verre van verslagen en neemt hij de tweede plaats in op het podium van de Springhengsten van het Jaar. Een nek-aan-nekrace voor de titel Sire of the Year die ongetwijfeld zal voortduren tot 2024! De KWPN-hengst Kannan (Voltaire x Nimmerdor) claimde zijn weg terug naar de top drie met een totaal van 22,013 punten, een stijging vanaf de 4e positie waar hij in 2022 stond. Weinig veranderingen met betrekking tot de rest van de top-10 hengsten, behalve de opmerkelijke comeback van de hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky x Ramiro), die 6 plaatsen stijgt vanaf zijn 16e positie in 2022.

Diarado op kop bij Eventing

Voor het tweede opeenvolgende jaar claimt de Holsteiner hengst Diarado (Diamant de Semilly x Corrado I) de eerste plaats in de Sire Ranking voor de Eventing discipline, met een totaal van 1.662 punten. De zoon van Diamant de Semilly - winnaar van de Jumping Sire Ranking en nummer 10 in de Eventing Sire Ranking - heeft sinds 2020 consequent een plek weten te bemachtigen binnen de top 3 van de Sire Ranking. Ondertussen wisselden de Oldenburgse hengst Obos Quality 004 (Quick Star x Domino) en de Trakehner Grafenstolz (Polarion TSF x Camelot) van plaats ten opzichte van 2022, en staan nu respectievelijk op de tweede en derde plaats, met 1.138 en 1.091 punten. Met uitzondering van Jaguar Mail (Hand in Glove xx x Laudanum xx), die zijn 4e plaats in de ranking behoudt, en Kannan die een opmerkelijke sprong maakt van de 9e naar de 5e positie, heeft de rest van de top-10 van Eventing hengsten aanzienlijke verschuivingen ondergaan. De hengst Zavall VDL (Casall x Emilion) maakte een buitengewone sprong van de 53e plaats naar de 6e plaats. Puissance (Imperius xx x Diamonds are Trumps) bezet nu de 8e plaats in de ranking, een opmerkelijke stijging vanaf zijn 34e plaats in 2022. Een andere opmerkelijke stijging in de ranking is die van Upsilon (Canturo x Fusain du Defey x) met een 9e plaats dit jaar, ten opzichte van de 38e positie in 2022.Bron: Persbericht