Anticlimax voor Nederlandse jeugd op EK Montelibretti

Anticlimax voor Nederlandse jeugd op EK Montelibretti

Het EK voor Junioren en Young Riders zit er op! Het werd een anticlimax voor de teams, doordat enkele paarden niet fit-to-compete werden verklaard en er in het springparcours soms ondermaats werd gepresteerd. Senna van Houte hield de eer van Nederland hoog met een individuele 13e plaats bij de Junioren.

“Vandaag was wel echt een anticlimax van de hele week,” vertelt Marcelle. “Vanochtend kregen we twee teleurstellingen te verwerken, omdat één Junioren en één Young Riders paard niet fit-to-compete werden verklaard. Dan ga je verder met minder combinaties voor het team. De teamleden zijn echt heel goede ruiters, in het voorterrein sprongen ze goed, maar in de ring hebben ze dit niet vast kunnen houden. Dit had niemand zien aankomen en zal nog wel even nadreunen bij ons allemaal. Aan de andere kant kijken we terug op een hele mooie week met optimale teamspirit,” aldus de bondscoach Marcelle de Kam.
Junioren
Het Junioren team zakte naar de 8e plaats. Hier was het Senna van Houte met zijn Calgary 92 (v. Connor x Cassini, f. M. Nissen, Berklum) die het beste Nederlandse resultaat leverde. Hij deed dat voortreffelijk met een keurige dressuurproef, een foutloze cross country binnen de tijd én een nulronde in het springparcours. Zijn derde EK, en zijn eerste Junioren EK, ging hij knallen, ongelofelijk zijn best doen én genieten beloofde hij ons enkele weken geleden, en dat is gelukt!
bron The Dutch Junior and Young Riders Eventing Team