Nederlandse team tweede op European Cup voor landelijke ruiters

Nederlandse team tweede op European Cup voor landelijke ruiters

In het Zweedse Segersjö verzamelden heel wat landelijke ruiters om er te strijden voor de European Cup. Chef René van der Loo kan tevreden terugblikken want zijn team veroverde het zilver. De Nederlanders achtervolgden nipt op België, die de overwinning binnenhaalde zowel individueel als met het team. 

In deze korte driester competitie komt elk land met vier, vijf of zes combinaties hun eer verdedigen maar ook individueel kan er worden gereden voor medailles. 

Voor het Nederlandse team was Sarah van Leeuwen de sterkhoudster met It Takes Two (v. Calvados). Het duo kwam met een totaal van 50 strafpunten op de vijfde plaatS. Ook in de top tien was Maartje van Riel. Zij had met Eppo (v. Zavall VDL) 51,7 strafpunten en kwam zo op zeven. In de teamcompetitie kregen zij het gezelschap van Jan Mathijssen met Geronimo (v. Tangelo van de Zuuthoeve), Tarik van Boggelen met Conquest (v. Canturano), Claire van Riel met Condex (v. Codex One), Nina Hut met Carthageno (v. Cellthago Z) en Carolina van Moesbergen met Falco (v. Astrello). 


Individuele resultaten
Team resultaten