Nederland neemt derde positie in op EK, Heffernan beste individueel

Nederland neemt derde positie in op EK, Heffernan beste individueel

Het eerste dressuuronderdeel voor het Europees Kampioenschap Eventing in het Franse Haras du Pin zit erop! Met een proef van Andrew Heffernan en Janneke Boonzaaijer is de helft van het Nederlandse team aan de start gekomen en staan ze voorlopig op de derde plaats. 

Individueel bracht Andrew Heffernan er het het beste vanaf. Op Gideon reed de Nederlander naar een score van 71,03% en kreeg daarmee de vijfde plaats toegewezen. Janneke Boonzaaijer kreeg voor haar dressuuronderdeel met ACSI Champ de Tailleur 67,46% en werd dertiende. Deze twee uitslagen telden mee voor de landencompetitie.

Op veertien stond nog Jordy Wilken. Hij komt individueel aan de start met Wilbert Bo en kreeg 67,14%. De winst kwam op naam van Yasmin Ingham. Op Banzai du Loir kreeg de Britse amazone 76,59% van de jury. De Duitser Jerome Robine werd tweede op Black Ice voor de Britse Kitty King met Vendredi Biats. 

In de landencompetitie gaat Groot-Brittannië op kop met de proeven van Kitty King en Yasmin Ingham. Duitsland volgt op twee na de Dressuur van Malin Hansen-Hotopp en Christoph Wahler. 

Individuele uitslagen

Teamcompetitie uitslagen