Zoë Kuintjes en Sanne van der Pols grijpen goud op CDI Saumur

Zoë Kuintjes en Sanne van der Pols grijpen goud op CDI Saumur
In Saumur hebben de Nederlandse dressuuramazones Zoë Kuintjes en Sanne van der Pols elk een schitterende overwinning gegrepen. Kuintjes deed dat in de CDIOY Freestyle, van der Pols won de CDIJ Freestyle.
QUICK RESULTS CDIOY Freestyle

  1. Zoë Kuintjes - Primeval Brittsion

  2. Myrthe Wedda - Diamond Geezer

  3. Julia Rohmann - Roma Cherie


Zoë Kuintjes won met 76,083% met haar Primeval Brittsion. Diamond Geezer liep onder Myrthe Wedda naar Nederlands zilver en scoorde 74,167%. De Duitse Julia Rohmann werd derde met Roma Cherie, landgenote Nadine Krause en Dancer werden vierde. Capucine Noel en Soleil Noir vom Rosenhof claimden plaats vijf.

Sanne van der Pols stuurde Excellentie naar de winnende 73,433% in de CDIJ Freestyle. Dat was bijna een procent beter dan haar Franse opvolgster Sarah Lopez en Diablo de Saint Val. Caitlin Burgess en Chocotof werden derde voor Groot-Brittannië, Mado Pinto en Maya Shemakova maakten de top vijf compleet.

De Belgische Laura De Graeve won de CDIY Freestyle met Feuertanz. Ze scoorden 74,258% en waren zo net iets beter dan Coco Soffers met Formidable. De Britse Alexandra Hellings werd derde met Uvender V. De vierde plaats was ook voor België dankzij Suraya Hendrikx met Dear Friend, Laura Kuropatwa zorgde voor een Britse vijfde plaats.

In de CDIOP Freestyle konden Micky Schelstraete (met Elin's Noncisdador), Lilli van den Hoogen (met Martinez Candyman) en Robin Heiden (met Colourfull Cannonball) de vierde, vijfde en zesde plaats veroveren. De Duitse Shona Benner won met Der Kleine Sunnyboy WE.

Klik hier voor alle resultaten.