Wim Ernes Memorial 2019 voor Marion Schreuder

Wim Ernes Memorial 2019 voor Marion Schreuder

De organisatie van het NK Dressuur, V2Facility, heeft de Wim Ernes Memorial in het leven geroepen. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan een bijzonder persoon in de hippische dressuursport, die net als Wim, samenwerking, verbinding en het delen van kennis hoog in het vaandel heeft staan. De derde Memorial werd op de slotdag van het NK door Paul Ernes, broer van Wim Ernes, en Maarten van der Heijden, in het bijzijn van Marleen Ernes, uitgereikt aan Marion Schreuder.

Over Marion Schreuder vertelt de commissie die zorg draagt voor de verkiezing:
“Marion Schreuder versterkt het team opleidingen van de KNHS sinds januari 2018. Ze ging intensief aan de slag met de ontwikkeling en verbetering van de instructeursopleidingen. Marion heeft enorm veel organisatorische en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare waarde blijkt voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen. Marion was hoofdinstructeur bij het NHB in Deurne, naast haar eigen stal in Someren, en bracht daar vele honderden studenten de kneepjes van het instructeursvak bij. Marion is tevens vanaf het begin betrokken bij het KNHS Talentenplan en al die tijd een zeer betrokken lid van het KNHS Trainersplatform; als niveau 5 coach combineert ze veel kwaliteiten die haar uitermate geschikt maken voor deze onderwijsinnovatie. Deze verbeteringsslag heeft Marion ingezet met focus op het vooral meer uren en kilometers maken om het vak van instructeur eigen te maken, het is een ervaringsvak waarbij Marion veel aandacht besteedt aan methodiek, pedagogiek en didactiek in de opleiding. Ook het vaktechnische aspect heeft Marion verbeterd, evenals de scholing en begeleiding van de docenten van de instructeursopleidingen.”

De commissie eindigde met: "We zijn vereerd met jouw passie, kennis en betrokkenheid bij de verbetering van de instructeursopleidingen. Je doet dat op jouw kenmerkende manier die volledig past bij de pijlers van Wim Ernes, ‘in samenwerking, verbinding en het echt willen delen van je kennis’. Je spreekt zelfs van een ‘missie’. Deze Wim Ernes memorial past je als geen ander en is dan ook zeer verdiend. Proficiat!”

Het beeld dat wordt uitgereikt als memorial is aangeboden door Jos Dirix, (Jos Dirix Sculptures). "Alert is de titel van het beeld dat de hengst symboliseert die waakt over het welzijn en de veiligheid van zijn kudde. Zo mag een coach de ideale omstandigheden creëren en bewaken om zijn pupillen optimaal tot bloei te laten komen. Wim Ernes was daar een meester in."