Willem Greve: "Waardeloos, maar het is niet anders"

Willem Greve: "Waardeloos, maar het is niet anders"

Eergisteren werd beslist dat de Olympische Spelen van 2020 definitief niet zullen doorgaan. Dit is een logische beslissing gezien de huidige situatie, maar tevens een streep door de rekening van de Nederlandse ruiters die zich al wisten te kwalificeren. 

De Olympische Spelen zouden normaal gezien van 24 juli tot 9 augustus hebben plaatsgevonden. Het IOC besliste gisteren echter dat de Spelen, gezien de huidige situatie, niet kunnen doorgaan. De Nederlandse springruiter Willem Greve was echter al in volle voorbereiding voor de Spelen. Ook Frank Hosmar, actief in de paradressuur, was al met zijn voorbereidingen van start gegaan.

Greve reageerde dan ook teleurgesteld in een reactie aan Hippisch Twente: "Dit is waardeloos, maar het is niet anders. De gezondheid van iedereen staat uiteraard centraal. Ik had er uiteraard rekening mee gehouden dat de Spelen niet zouden doorgaan, maar mijn kaarten om mee te mogen naar Japan, lagen erg goed. Nu al nadenken over wie volgend jaar mee mag naar Japan, heeft volgens mij geen enkele zin. ".

Ook Frank Hosmar vindt het erg jammer dat de Paralympische Spelen werden uitgesteld: "Ik was eerlijk gezegd van plan om dit jaar met Paralympics te stoppen maar aangezien de Paralympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, stel ik mijn afscheid ook met 12 maanden uit..."

Lees het volledige artikel hier

bron: Hippisch Twente