Westland, de Biesboschruiters en Oud-Beijerland door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex

Westland, de Biesboschruiters en Oud-Beijerland door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend vond in het Kralingse Bos de selectie voor de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex plaats. Het team van PSV Westland behaalde de hoogste teamscore. Behalve het team van PSV Westland (Maasdijk) mogen ook de teams van PSV de Biesboschruiters (Werkendam) en RV Oud-Beijerland door naar de finale die tijdens het CHIO Rotterdam op woensdag 22 juni plaatsvindt. Brenda van Krevelen (Nootdorp) behaalde met Dark Angel in de klasse ZZ-L met 238,5 punten de hoogste individuele score.

In de klasse ZZ-L behaalde Brenda van Krevelen op de eerste dag al een geweldige score, die gedurende het gehele weekend niet meer overtroffen werd. Het dichtst in de buurt kwam Renate van Uytert - van Vliet (Heerewaarden) die met de hengst Ladignac voor PSV Westland 237,5 punten behaalde in de klasse Z1. 
In de klasse Z2 ging de overwinning naar Elsemiek de Man (Spijk) die met Il Divo HM 232,5 punten behaalde en uitkwam voor de Waddesteijnruiters.
De klasse M2 werd gewonnen door Minke den Hollander (Papendrecht) die voor PSV Sliedrecht uitkwam met Ivetty. In de klasse M1 ging het oranje lint naar Lola Middelburg ('s Gravenhage) die met La Luna TC voor RV Oud-Beijerland 207,5 punten behaalde. Voor alle prijswinnaars van de rubrieken heeft CHIO Zuid-Holland Cup sponsor uvex een paar prachtige rijhandschoenen beschikbaar gesteld. Voor de finalisten heeft uvex ook nog iets in petto, maar die prijs krijgen ze pas na de finale.  

"Het was fantastisch om de teamspirit weer te voelen hier in het Kralingse Bos", zegt Patrick van der Meer, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. "De CHIO Zuid-Holland Cup dressuur is al heel lang een zeer geliefde competitie in Zuid-Holland maar kon in 2019 vanwege de EK's en de jaren daarna vanwege het Corona-virus niet doorgaan. Gisteren en vandaag was het weer als vanouds, er werd gestreden op het scherpst van de snede. Ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen tijdens de finale op 22 juni a.s. Die finale vindt voor de allereerste keer plaats in de hoofdring van het CHIO, voorafgaand aan de nationale Grand Prix dressuur. En meer goed nieuws, op de woensdagmiddag is het CHIO gratis toegankelijk voor publiek."

Het was een prachtige strijd die tot op het laatste moment spannend bleef. De regenbuien maakten de strijd extra uitdagend maar waren eerlijk verdeeld over de twee dagen, zodat niet één vereniging er meer voor- of nadeel van ondervond. Er zijn de afgelopen twee dagen 27 teams, bestaande uit twee M en twee Z/ZZ-L combinaties afkomstig van Zuid-Hollandse KNHS verenigingen gestart. De proeven werden beoordeeld door de mevrouw Osterholt en de heer Bax. Mevrouw Osterholt complimenteerde de ruiters die het uitstekend volbrachten ondanks het slechte weer en de indrukwekkende ambiance van de piste waarin over 16 dagen het 73ste CHIO Rotterdam plaatsvindt. De heer Bax, die vroeger zelf als dressuurruiter op het CHIO heeft gereden was onder de indruk van de paarden die werden voorgesteld en over zeer veel kwaliteit in de basisgangen beschikken.

bron: CHIO