Voormalig zilveren medaille winnaar Beauvalais op 31 jarige leeftijd overleden aan koliek

Voormalig zilveren medaille winnaar Beauvalais op 31 jarige leeftijd overleden aan koliekDe Spaanse amazone Beatriz Ferrer-Salat heeft afscheid moeten nemen van haar voormalige Grand Prix paard Beauvalais. Het was met deze Bolero nakomeling dat de Spaanse haar grote doorbrak bereikte in de internationale sport. Het paard is 31 jaar oud geworden.

Deze Beauvalais werd opgeluid door de Duitse amazoen Heike Kemmer die hem uitbracht tot op Grand Prix niveau internationaal. Het was daarna in 1999 dat de Spaanse Beatriz in het zadel plaatsnam en met hem grote successen kende. Zo won het tweetal onder leiding van trainer Jan Bemelmans de World Equestrian Games in 2002 een bronzen medaille en haalden ze zelf individueel het zilver. Een jaar later keerden ze de zaken om en behaalden ze individueel het brons en met het Spaanse team het zilver tijdens het EK, ook in 2004 was er een individuele zilveren medaille voor de combinatie op de Olympische Spelen en in 2005 voegden ze daar nogmaals een bronzen team medaille aan toe tijdens het EK.

Het voormalige Grand Prix-paard Beauvalais (Bolero x Grande) is gisteren overleden, zo meldt Eurodressage. Met deze Hannoveraan maakte de Spaanse amazone Beatriz Ferrer-Salat haar grote doorbraak in de internationale sport. Beauvalais werd 31 jaar oud.
 De ruin mocht in 2007 gaan genieten van zijn pensioen en stond op de wei bij Ferrer-Salat thuis. Beauvalais is uiteindelijk overleden door koliek waarvan de dierenarts hem niet meer kon redden.