Vertraging voor Schut-Kery en Sanceo in teamkwalificatie

Vertraging voor Schut-Kery en Sanceo in teamkwalificatie

Sanceo, die door Sabine Schut-Kery naar Olympisch top werd gereden, is te laat hersteld van een "kortstondig" gezondheidsprobleem om deel te nemen aan het Global Dressage Festival. Daarom is de kwalificatie uitgesteld tot begin mei in Californiƫ voor een Europese showtour om een plaats te verdienen in het wereldkampioenschapsteam van Amerika.


Sabine heeft de Hannoveraanse hengst van 16 jaar gedurende het hele wintercircuit in Wellington gestald met de bedoeling zich te kwalificeren. Haar Olympische zilveren medaille teamgenoten Steffen Peters op Suppenkasper in CaliforniĆ« en Adrienne Lyle op Salvino in Wellington deden mee voor de deadline van 8 mei om scores te verdienen voor het team dat waarschijnlijk zal deelnemen aan CDIO5* Nations Cup wedstrijden in Rotterdam, Nederland of Aken, Duitsland aan het eind van juni. 

Het Amerikaanse team van vier ruiters en paarden zal na de Europese wedstrijden worden geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Herning, Denemarken, begin augustus.

Adrienne op Salvino, Olivia LaGoy/Weltz op Lonoir, Ashley Holzer op Valentine, Alice Tarjan op Serenade MF en Katherine Bateson-Chandler op Alcazar behoren tot degenen die ingeschreven zijn voor het Global evenement deze week dat het wintercircuit van zeven CDI's in Wellington dit jaar afsluit.

Maar liefst acht combinaties zullen waarschijnlijk naar Europa gaan. Aan de leiding van het klassement staat Steffen op Suppenkasper, wiens wedstrijdprogramma in Californiƫ is opgeschort vanwege een uitbraak van herpes bij paarden in de staat. Adrienne op Salvino staat tweede, Charlotte Jorst op Kastel's Nintendo derde, Ben Ebeling op Illuster van de Kampert vierde, Jennifer Williams op Millione vijfde, Alice Tarjan op Serenade zesde met Ashley Holzer die de zevende plek inneemt op Valentine en achtste op Havanna die ze tijdens de wereldbekerfinale in Leipzig, Duitsland van 6 tot 10 april zal rijden.

"Ik wilde niets riskeren," zei Sabine die de reputatie heeft de gezondheid en fitheid van haar paarden als hoogste prioriteit te stellen en dat leidde ertoe dat ze afzag van haar campagne voor een plaats in het Amerikaanse team dat ook zilver behaalde op de Wereldruiterspelen van 2018.

Het zoeken van een start in Amerikaanse teams vereist wat Sabine "kritische" timing noemt, meer dan voor Europeanen. Voor de V.S. is het van vitaal belang dat ze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan aan topevenementen kunnen deelnemen en voor juryleden kunnen verschijnen die bij de grote kampioenschappen aanwezig zullen zijn. De Amerikaanse ruiters moeten dus vroeg campagne voeren - zoals in Wellington in de winter - om te worden opgenomen in de selectie voor Europa, waarna de teams worden samengesteld. In Duitsland bijvoorbeeld vinden de teamkwalificaties plaats in Balve, begin juni, gevolgd door Aken vier weken later.

Bron: dressagenews