Veeze en Van Silfhout rijden met jonge paarden naar goud op Jumping Amsterdam

Veeze en Van Silfhout rijden met jonge paarden naar goud op Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam huisde vandaag de finale van de Subli Cup. Vijf combinaties doorstonden de voorselecties en mochten hier aantreden met hun jonge paarden. Bij de vierjarigen begeleidde Bart Veeze Nero (v. Ferguson) naar de overwinning met 93,600%. De vijfjarigen werd gewonnen door Diederik van Silfhout en Galleria's Mister Maserati. 

Het duo kon in de halve finale de jury al bekoren met toen een knappe 88% maar vandaag gingen ze werkelijk voluit en kregen de winnende score van 93,600% toegewezen. 

Femke de Laat gaf hen het meeste weerwerk met een score dichtbij die van hen. In het zadel van Nashville SW (v. Secret) kreeg de amazone 92,000% op het bord wat goed was voor de tweede plaats. Voor Charissa Buurmeijer hing de deelname even van het lot af want de amazone was aanvankelijk niet geselecteerd. Maar zowel Veeze als de Laat stonden met twee paarden gekwalificeerd en elk mocht maar met één aantreden, wat Buurmeijer liet stijgen in de kwalificatie. De amazone greep deze kans duidelijk met beide handen en reed met No Limit naar een score van 84,400% en zo een derde plaats.

Volledige uitslag vierjarigen

Diederik van Silfhout en Galleria's Mister Maserati verrassen met winst


Bij de vijfjarigen bevond Diederik van Silfhout zich wat in een underdog-positie maar bewees dat z'n kwalificatie met Galleria's Mister Maserati (v. Toto Jr) geen toeval was. Het duo leek op te leven in de imposante ring en samen reden ze richting de winnende 85,800%. 

Kim Alting kon op Madison Ave (v. For Romance) naar de tweede plaats rijden nadat er 83,400% voor hen op het bord verscheen. Daarmee lieten ze nipt Femke de Laat achter hen die hier met Mission (v. Eye Catcher) op drie eindigde met 83,000%. Winnaar van de halve finale, Beni Pachl, kon z'n prestaties van in de kwalificaties niet evenaren en kreeg met Hexagons Miamanda (v. Toto Jr) slechts 71,000% toegewezen. 

Volledige uitslag vijfjarigen