Veelbelovende toekomst voor Dinja van Liere en Vita di Lusso, met leiding op NK Lichte Tour

Veelbelovende toekomst voor Dinja van Liere en Vita di Lusso, met leiding op NK Lichte Tour

Dinja van Liere heeft zich omringd voor het NK Dressuur. De Nederlandse amazone heeft maar liefst drie paarden in de running voor het kampioenschap. Met Hartsuijker doet ze dat bij de Senioren maar ook Lowlands gooit hoge ogen in het ZZ-Zwaar, met een tweede plaats op dag één. Van Liere reed Vita di Lusso dan weer naar winst in de Lichte Tour met een monsterscore.

De lat ligt duidelijk hoog op het NK dit jaar, zo ook in de Lichte Tour. De kaap van 70% werd door de helft van de ruiters behaald maar het was Dinja van Liere die er met kop en schouders bovenuit stak in het zadel van Vita di Lusso (v. Vitalis). De ruin is het derde paard voor van Liere maar laat duidelijk ook veel potentie zien. Het zal afwachten zijn om te zien wat het duo samen kan bereiken, maar het ziet er alvast goed uit! Van de jury in deze Lichte Tour van het NK kregen ze alvast 75,882% voor hun proef, waarmee ze met net geen 2% voorsprong de winnaars waren.

Op de tweede plaats volgde Kirsten Brouwer. Zij had Jack Daniels (v. Electron) gezadeld en werd beloond met 73,382%. Voor Brouwer en de zwartbruine hengst was het even spannend afwachten of ze enigszins wel mochten deelnemen aan het NK, want door de verhoogde kwalificatienorm leek het er even op dat ze niet gekwalificeerd zouden zijn. Ze bewijzen nu des te meer hun plaats waardig te zijn.

Renate van Uyters mocht het podium besluiten met Just Wimphof (v. De Niro), voor hen verscheen 73,039%. Met een score van 72,491% werd Jonna Schelstraete - Van den Ham vierde met Ironman, Dominique Filion en The Boss werden vijfde met een totaal van 72,598%. 

Bekijk de volledige uitslag hier