Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo

Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo

In Almelo werd zaterdag de eerste competitiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy verreden. In de gecombineerde Grade IV en V wonnen Demi Uijtewaal en Neel Schakel-van Klei beiden een proef. In Grade III was Lotte Krijnsen twee keer de beste en datzelfde deed Annemarieke Nobel in de gecombineerde Grade I en II.

Demi Uijtewaal, die met haar Winando RFS afgelopen mei de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy won, werd vandaag eerste en derde. “Demi was zelf een beetje teleurgesteld omdat ze niet zo fijn kon rijden als ze gehoopt had. Maar ze had hele fijne stukken, heeft Winando fijn over de rug lopen en is van achter naar voren aan het rijden. Het was actief gereden met een mooi gesloten en gedragen beeld. Als de aanleuning nog iets fijner is, dan wordt het helemaal een fantastische score”, vertelt Dirk de Haas die samen met Monica Drohm jureerde. Ook over Neel Schakel-van Klei, die met Edison derde en eerste werd, is het jurylid enthousiast. “In de eerste proef had Neel twee programmafouten, dat was jammer en duur. Maar naast deze fouten had ze haar paard goed voor elkaar en de stap komt ook steeds beter uit de verf. Edison staat goed aan de hulpen en gaat met veel afdruk en schwung door de baan. Hij mag nog iets meer op lengte maar ze zijn echt op de goede weg.” Met twee tweede plaatsen leverde Maud Haarhuis met Baron een constante prestatie. “Maud is een amazone die hele constante proeven rijdt.”

Lotte Krijnsen pakt dubbel
In Grade III wist Lotte Krijnsen, die vorige maand met Rosenstolz op het WK in Herning deel uitmaakte van het gouden NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur team en daarnaast kürzilver won, beide proeven te winnen. “Lotte was fantastisch aan het rijden met heel veel activiteit en onder andere achten voor het uitstrekken. De laatste tijd weet Lotte de go en expressie in de proef vast te houden en ze sprong er echt bovenuit. Vooral de eerste proef was om door een ringetje te halen. En het kan nóg beter als de aanleuning nog iets stiller wordt. Maar ze waren een genot om naar te kijken, echt een klasse apart”, zegt De Haas lovend.

Ook Annemarieke Nobel twee keer bovenaan
De tweede combinatie die in Almelo beide de proeven won, was Annemarieke Nobel met Doo Schufro, die uitkomen in Grade I. “Doo Schufro kan fantastisch stappen, dat is heel belangrijk in deze Grade. De verbinding mag nog stiller maar Annemarieke was fijn aan het rijden. Ik was heel enthousiast over de activiteit en de accuraatheid van de oefeningen.”


bron: KNHS.nl