Totilas-bloed regeert in Kronenberg

Totilas-bloed regeert in Kronenberg

Het is het Totilas-bloed dat regeert in de Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Vier paarden uit de top 6 voeren via hun vader het bloed van het bekendste dressuurpaard ooit. Met 93 punten was de overwinning voor Glock’s Taminiau. Deze zoon van Glock’s Toto Jr. bleef voor op Kjento, de Negro-zoon die een 10 ontving voor zijn galop.

Glock’s Taminiau (Glock’s Toto Jr. uit Vitamin C elite pref prest PROK van Sandro Hit, fokker J.W. Holtland uit IJsselmuiden) kreeg luid applaus na zijn verrichting onder Hans Peter Minderhoud. “Aan het applaus te horen hebben meer mensen genoten van deze verrichting. Glock’s Taminiau heeft veel souplesse, toont een mooi voorbeengebruik en is in de draf heel constant naar boven toe. In de galop mag hij soms een fractie meer op achteren, maar al met al werd deze hengst heel mooi voorgesteld”, oordeelde Toine Hoefs die samen met Janine van Twist bij C zat.


De KWPN-goedgekeurde Imposantos blijkt ook dit seizoen onverslaanbaar. De door Bart Veeze voorgestelde Wynton-zoon ontving 89 punten in het Z/ZZ en werd daarmee op de hielen gezeten door In Style. Renate van Vliet bracht deze Eye Catcher-nazaat naar 87 punten.


Het fokproduct van Willy Wijnen uit Berlicum had vooraf goede kaarten om vooraan te eindigen. De Wynton-zoon (uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C) ging met veel allure door de baan en kreeg voor vrijwel alle onderdelen een 9 toebedeeld. De galop leverde een 8,5 op, met de opmerking dat die net nog wat meer kracht zou mogen tonen.


bron: KWPN