Topprestaties voor Sanne Voets en Frank Hosmar in Qatar

Topprestaties voor Sanne Voets en Frank Hosmar in Qatar
Vanmorgen waren het de Para dressuurruiters die het spits mochten afbijten in het mooie Al Shaqab complex dat is gelegen in Doha, Qatar. Onze eigen pararuiters presteren dan ook gelijk fantastisch onder de warme zon.

Zo was er een overwinning voor Sanne Voets in het Team Grade IV op driesterren niveau. Zij wist hier samen met haar KWPN-er Demantur (v. Vivaldi) naar een hoge score te rijden van 74.250%, waarbij er vooral mooie cijfers waren als achten voor het schouderbinnenwaarts en de galopswissel. Met deze score bleef ze ruim voor op de Zuid Afrikaanse Philippa Johnson-Dwyer die samen met haar Verdi (v. Osmium) naar een tweede plaats wist te rijden met een score van 70.458%. De Poolse amazone Karolina Karwowska eindigde met haar Emol (v. Denar) op de derde plaats met een totaal van 67.333%.

Voor Lotte Krijnsen was er nog een vierde plaats samen met Zarienta. Met de KWPN dochter van Sir Sinclair wist ze naar een totaal te rijden van 65.417%.

Vervolgens in het Team Grade V was het Frank Hosmar die voor een Nederlandse overwinning wist te zorgen. Hij deed dit samen met zijn vertrouwde KWPN-er Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) met wie hij een proef reed die vooral beloond werd voor de galopswissels en de halve voltes in galop. De jury beloonde hun proef met een score van 71.899%, waarmee ze voor bleven op de Belgische Ciska Vermeulen en haar Rohmeo (v. Rohdiamant). Zij reden naar een tweede plaats met een totaal van 70.581%. Ook de derde plaats blijft in handen van de Belgen, hier is het Arthur Dieusaert die met zijn Julius Unlimited (v. Dieusaert Arthur Danny) naar een score wist te rijden van 63.488%.

In het Team Grade III was er daarna een tweede plaats voor Rixt van der Horst samen met haar Gribaldi nakomeling Uniek N.O.P. met wie zij naar een score reed van 69.853%. Als derde eindigde Annemarieke Roling-Nobel samen met haar Doo Schufro (v. Doolittle) met wie zij naar een totaal reed van 66.912%. De winst in deze rubriek ging naar Steffen Zeibig met zijn Feel Good 4 (v. Fürst Heinrich) die beloond werd door de jury met een score van 71.716%.

Nicole Den Dulk behaalde nog een vierde plaats met haar Faust in de Team Grade II. Samen met de Fidertanz nakomeling wist ze naar een score te rijden van 70.808%.

Klik hier voor alle resultaten