Thalia Rockx: "We zouden allemaal wat meer moeten genieten van onze mooie sport!"

Thalia: “Ik ben met paarden opgegroeid. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Iedereen kent mij als dressuurruiter, maar ik spring ook en dat vind ik ook heel leuk. Ik geef naast het rijden veel les en we fokken ieder jaar drie of vier veulens. Ik woon in Roosendaal, maar ben geboren in België en heb daar tot mijn achttiende gewoond. Ik rijd relatief weinig paarden omdat ik zelf op- en afzadel, gemiddeld zeven per dag. Ik doe graag alles zelf, dat geeft me veel informatie over de paarden en hoe ze in hun vel zitten. Naast paarden vind ik het ook heel leuk om met vrienden en een hapje en drankje te doen. Ik kom mijn hele leven al op het CHIO. Mijn ouders zijn beiden topruiters en reden er eigenlijk altijd. Vorig jaar was mijn eerste keer dat ik bij jullie mocht rijden, dat was ook in de klasse U25. Ik ben niet zo snel nerveus en vond het gewoon heel leuk. Toen ik de ring binnen reed dacht ik “Zo daar ben ik dan.” De sfeer in Rotterdam, het bos, het is een andere wedstrijd dan anderen, magisch zou ik het willen noemen. Normaal rijd ik de paarden altijd één keer per week in het bos en dat blijf ik nu ook gewoon doen. In de toekomst zou ik heel graag doorgaan met wat ik nu doe en het bedrijf van mijn ouders overnemen en de fokkerij voortzetten. Ook wil ik graag kijken hoever ik kan komen in de sport. Maar plezier in de sport en in wat ik doe is het allerbelangrijkste en het uiteindelijke niveau is voor mij bijzaak. Dat zouden we allemaal meer moeten doen, meer genieten van onze mooie sport!”


Kim Noordijk: "De EK observatie maakt het allemaal wat spannender"

Kim: “Ik heb mijn eigen bedrijf in Galder waar ik paarden opleid en uitbreng. Ook stel ik paarden voor op keuringen, rijd ik merries voor de IBOP, geef ik les en handel ik wat. Ik ben geboren in Werkendam en daar heb ik achttien jaar gewoond. Naast de paarden doe ik graag wat rommelen op het bedrijf en quality time hebben met m’n vriend. Ik heb al twee keer in de finale van de 2FitHorses CHIO Zuid-Holland Cup mogen rijden en vorig jaar startte ik ook in de U25 klasse. Over de Zuid-Holland Cup, twee jaar geleden wonnen we met de Biesboschruiters, vorig jaar werden we tweede en dit jaar gaan we weer voor de winst. De 2FitHorses CHIO Zuid-Holland Cup rijd ik altijd met mijn jongere paarden, het is voor hen een goede ervaring. Vorig jaar reed ik nog maar net U25, maar het ging best goed. Doordat het dit jaar een EK observatie is, is het nu wel wat spannender. Maar ik heb er zin in. Ik vind de entourage en natuurlijk het Kralingse Bos heel mooi en het is altijd heel gezellig in het Stroodorp. Ik vind het leuk als er veel mensen naar ons komen kijken. Woensdag is de toegang gratis, dus daar hoeft niemand het voor te laten. Heel lang geleden, wel ongeveer dertien jaar, mocht ik trouwens ook al eens op het CHIO terrein rijden. Dat was voor het TTC Zuid-Holland en ik mocht toen meedoen in een clinic van Barbara Koot. Tegenwoordig les ik bij Emmelie Scholtens en zij is ook mijn grote voorbeeld. De harmonie en rust die zij met haar paarden uitstraalt, geweldig. Woensdag staat dus de U25 op het programma en vrijdag de halve finale van de 2FitHorses Zuid-Holland Cup. Hopelijk doen we het zo goed dat we op zondag de finale mogen rijden.”

Milou Dees: "Ik vind het fijn als m'n trainster erbij is als ik moet rijden"

Milou: “Terwijl ik met jullie bel, zit ik in de auto onderweg naar Duitsland om bij een nieuwe stal te gaan werken. Ik word na anderhalf jaar in Uden te hebben gewerkt stalruiter bij Gestüt Sprehe. Ik rijd naast mijn eigen paard ook nog paarden voor anderen. En ik geef een beetje les, onder andere aan een ponymeisje dat internationaal rijdt. Naast een paard heb ik ook een teckel, Lodewijk, zij zijn mijn allerbeste vrienden. Ik hou weinig tijd over, maar als ik tijd heb, hou ik van feestjes, uit eten gaan en leuke dingen doen met vriendinnen. Ik heb wel de voorselecties van de 2FitHorses CHIO Zuid-Holland Cup op het CHIO terrein gereden, maar nog nooit tijdens het concours zelf. Als toeschouwer ben ik wel vaak geweest, ik woonde vroeger een half uurtje van Rotterdam en het CHIO was hét event van het jaar. Ik hou van de gezelligheid in het Kralingse Bos, maar ook van de mooie sport die er altijd is en de emotie die komt kijken bij de landenwedstrijden. Dit jaar wordt wel spannend, want het is de laatste mogelijkheid om me te laten zien voor het EK, maar ik weet daar meestal goed mee om te gaan,. Ik ga proberen er niet te veel aan te denken en bij mijn paard te blijven. Er staat nog een kadertraining op het programma en ik ga nog een keer lessen bij mijn vaste trainster Emmelie Scholtens. Emmelie rijdt zelf ook op het CHIO en is dus de woensdag ook aanwezig. Dat scheelt voor mij mentaal, ik vind het super fijn als zij erbij is als ik moet rijden. Heel graag tot dan, ik heb er nu al veel zin in.”


Bron: CHIO