Thalia Rockx vult het podium

Thalia Rockx vult het podium

Thalia Rockx was oppermachtig bij de competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup die is verreden bij dressuurstal Argonaut in Nispen. Het KNHS Talententeamlid werd eerste, tweede en derde bij de Young Riders. Marten Luiten voerde het klassement bij de Junioren aan.

Thalia Rockx vulde niet alleen het gehele podium, ze was ook de enige die boven de 70% wist te scoren en dat deed ze met alle drie haar paarden. Thalia reed Verdi de la Fazenda, Gerda Nova de la Fazenda en Golden Dancer de la Fazenda. Jurylid Janine van Twist was onder de indruk van de rijkunst van de amazone. “Het was vandaag best onstuimig weer, maar Thalia weet ook daar super mee om te gaan. Ze blijft er steeds super goed aan rijden. Het is ook niet allemaal strak constant in een houding, maar ze blijft gedurende de proef heel knap rijden. Thalia stelt haar paarden een keer iets ronder in, rijdt een keer naar voren of terug, echt heel knap. Ze blijft nadenken en rijdt met enorm veel gevoel. Alle drie liepen de paarden mooi verzameld en constant boven in zonder dat het strak werd. Voor haar rechter pirouette met Verdi heb ik haar een negen gegeven, toen ze die reed zat ik te bedenken dat ik haar vader Johan nooit zo een mooie pirouette met dat paard heb zien rijden”, vertelt Van Twist lachend.

Janine van Twist was ook enthousiast over de accommodatie van Stal Argonaut. “Het is een mooie stal en super rijbaan en er voldoende ruimte, echt een fijne plaats voor deze wedstrijden. Vandaag was het wel heel winderig, maar dat kan straks op het kampioenschap ook zo zijn, daar moeten de combinaties ook mee om leren gaan.”

Bij de Junioren was Marten Luiten met Fynona met gepaste afstand de beste. Luiten scoorde 71.818% en was daarmee de enige in de Junioren rubriek boven de 70%. Sanne Van der Pols kwam op plaats twee en drie met Excellentie en Cuvanck PP.

Uitslagen KNHS Greenpoint Kostendrukkers Cup Nispen 27 april 2019:
Uitslag Young Riders landenproef
1. Thalia Rockx (Essen) - Verdi de La Fazenda (v. Florett As), 73,873%
2. Thalia Rockx - Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov), 71,275%
3. Thalia Rockx - Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods), 70,049%

Uitslag Junioren landenproef
1. Marten Luiten (Winschoten) - Fynona (v. Ampère), 71,818%
2. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Excellentie (v. Don Schufro), 69,545%
3. Sanne van der Pols - Cuvanck PP (v. Downtown), 69,34%

Uitslag Children landenproef
1. Senna Evers (Grootebroek) - Happy Feet (v. Tuschinski), 71,795%
2. Fleur Kempenaars (Oud Gastel) - Armano (v. Morgenland's Fabian), 60,89%

Uitslag Children individuele proef
1. Senna Evers - Happy Feet, 70,298%
2. Fleur Kempenaars - Armano, 66,964%

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup