Startlijsten halve finale Pavo Cup online

Startlijsten halve finale Pavo Cup online

De startlijsten voor de halve finale van de Pavo Cup staan online. Donderdag 4 augustus strijden de beste jonge dressuurpaarden van Nederland om de Pavo Cup. Dat belooft interessant te worden, want de fokkers kunnen verschillende KWPN-hengsten vergelijken tussen hun leeftijdsgenoten en ook in het jurypanel zien we nieuwe namen.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen lopen er negen KWPN-hengsten mee. Next Romancier (v.Fürst Romancier) en Number Two (v.Just Wimphof) zien we met jeugdamazones Robin Heiden en Jill Bogers. Sem Stiemer rijdt Totilas-zoon Nixon. Verder zien we Blue Hors Farell-zoon New Orleans van de Dalhoeve, Night Shadow (v.Guardian S), Neil (v.Governor), Nirvano (v.For Ferrero) en New Dreams (v.Jerveaux). De beoordeling is in handen van Veronique Roerink en dressuurpaardenhandelaar en -commissionair Matty Marissink.

Hengstenselectie

De vijfjarigen worden beoordeeld door Marian Dorresteijn en Marie-Louise Moerings. In deze rubriek zien we onder meer de KWPN-hengsten Bloomberg (v.Bon Coeur), My Blue Hors Santiano (v.Sezuan), Mowgli V.O.D. (v.Desperado), Galleria’s Mister Maserati (v.Glock’s Toto Jr.) en Mister Diamond (v.Sir Donnerhall). Ook de Gelderse hengst Mexpression (v.Expression) loopt mee. In deze leeftijdscategorie loopt een heel aantal hengsten mee in het kader van de hengstenselectie.

30 zesjarigen

De jurering van de zesjarigen ligt in handen van Gerdine Marée en Joyce van Rooijen – Heuitink. In totaal laten 30 zesjarigen hun verrichtingen zien. Onder hen de KWPN-hengst Lennox U.S. (v.Grand Galaxy Win), die met zijn amazone Jill Bogers nog maar net terug is van het EK voor Junioren en daar de beste Nederlandse combinatie was. Verder zien we de voormalige kampioen van de KWPN Stallion Show, Le Formidable (v.Bordeaux) en zijn eigenaresse Saskia Poel, en de Zonik-zoon Ladignac onder Renate van Uytert.

bron: KWPN.nl