Startlijst eerste selectie WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Startlijst eerste selectie WK Jonge Dressuurpaarden bekend


Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.


Voorheen gingen vanuit de Pavo Cup de beste 15 paarden per jaargang door naar eerste observatietraining. Echter vanwege de coronamaatregelen heeft de Pavo Cup finale in 2020 geen doorgang kunnen vinden. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2020 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste observatietraining.

Daarnaast kunnen paarden (KWPN, KFPS & NRPS) zich via twee observatiemomenten op 20 en 27 april selecteren voor de WK-selectie (per jaargang 30 paarden). De beste 30 paarden per jaargang ontvangen een uitnodiging voor de eerste WK-observatietraining medio mei. Aan het observatiemoment van 20 april nemen 35 vijfjarigen, 14 zesjarigen en zes zevenjarigen deel. Vanwege de coronamaatregelen is publiek niet toegestaan.


Klik hier voor de startlijst

Bron: KWPN