Staande ovatie voor Daniel Bachmann Andersen

Staande ovatie voor Daniel Bachmann Andersen
In de CDI3* Grand Prix Freestyle was er één en al bewondering  voor de Deen Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio (Jazz). Het duo reed unaniem naar de overwinning met een ruime voorsprong. Jurylid Stephen Clarke beoordeelde het optreden zelf met een 10 score voor harmonie tussen paard en ruiter.

In het zadel van de 11-jarige Jazz-zoon ontving Andersen 84,195% en bleef zo net geen vier procent voor op 's werelds nummer één dressuur amazone, Isabell Werth met haar 18-jarige Don Johnson FRH (Don Frederico). Werth reed een gesmaakte freestyle met leuke choreography en prachtig uitgevoerde uitgestrekte galop. Met een totaal van 80,695% bleef de Duitse nipt voor op Hans Peter Minderhoud in het zadel van Zanardi.

samen met de Rubels-zoon kreeg Minderhoud een totaal van 79,950%. Minderhoud reed een technisch gewaagde proef en werkte die ook keurig af. Net buiten het podium volgden Edward Gal met Glock's Voice (De Niro 6) en Emmelie Scholtens met Desperado (Vivaldi) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats met 79,605% en 77,445%.

Uitslag