Saskia van Es en Ellen van Arendonck KNHS Indoorkampioenen klasse L in Ermelo

Saskia van Es en Ellen van Arendonck KNHS Indoorkampioenen klasse L in Ermelo

Op de derde dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur waren drie titels te vergeven. Twee kwamen terecht bij de familie Van Es. Saskia won het L2 en zus Mascha was eerder al de beste in het M1. In de klasse L1 ging de titel naar Ellen van Arendonk en Incredible.

Saskia van Es maakte er een familiefeest van vandaag bij de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. Een paar uur nadat haar zus Mascha gehuldigd werd als M1 kampioene kreeg Saskia de gouden medaille omgehangen als winnares van de klasse L2 met de vijfjarige Fürstenball-nakomeling Italo. “We rijden eerst bijna drie uur naar huis met de trailer, zetten de paarden op stal en dan gaan we misschien wel een feestje vieren”, lacht Saskia. De Limburgse heeft een patent op KNHS-titels. “Dit is mijn achtste en met vier verschillende paarden. Daar ben ik wel heel trots op dat ik het steeds met nieuwe paarden doe. Ik heb ik oktober mijn eerste wedstrijd gereden met Italo en hij heeft eigenlijk alles gewonnen. Beter kon het seizoen niet verlopen. Vandaag liep hij niet eens zijn allerbeste proef. Hij is super getalenteerd en heel elastisch. Hij is van eigenaren die voorlopig niet willen verkopen, dus we gaan kijken hoe ver we gaan komen.”

Drie amazones bij vijfjarige dressuurtalenten bezetten het podium. Het zilver was voor Anouk Ivits en Iris. De proef werd beloond met 68,72%. Paulien Kouwenhoven reed de imponerende Bordeux-zoon Intenz naar de derde plaats.

In de klasse L1 ging Patrieck van Hoek lange tijd aan de leiding met de vijfjarige Izack. Uiteindelijk moest de ruiter uit Elburg twee amazones voor zich dulden. Ellen van Arendonk won de titel met de zwarte Desperado-zoon Incredible. Anouk Neefs, als een na laatste aan start, veroverde het zilver met Guess en keerde daarmee tevreden huiswaarts naar Helden.Uitslag KNHS Indoorkampioenschap dressuur klasse L2 paarden
1. Saskia van Es, Italo (v.Fürstenball), RV Personality, 72,56%
2. Anouk Ivits, Iris (v.Lord Leatherdale), Heideruiters, 68,72%
3. Paulien Kouwenhoven, Intenz (v.Bordeaux), Westland, 68,33%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap dressuur klasse L1 paarden
1. Ellen van Arendonk, Incredible (v.Desperado), Flevoruiters, 71,72%
2. Anouk Neefs, Guess (v.Jazz), Cavalier, 69,11%
3. Patrieck van Hoek, Izack (v.Blue Hors Zack), Noord Veluwe, 68,94%

Klik hier voor alle uitslagen