Prachtige sport tijdens Hippiade. "In dit seizoen viel alles op zijn plek en konden wij de puntjes op de i zetten."

Prachtige sport tijdens Hippiade. "In dit seizoen viel alles op zijn plek en konden wij de puntjes op de i zetten."

Vandaag was het al weer de vijfde Hippiadedag van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022. Vandaag was er op het podium van MedalPlaza plaats voor de kampioenen van de paarden en pony’s meertallen en verenigingskampioenschappen en de voltige klasse M en Z.


Van start met de paarden
De eerste deelnemers van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 kwamen aan start in de ringen op het buitenterrein en streden met hun paarden om de medailles in de afdelingsdressuur en de verenigingskampioenschappen.  Het viertal uit Exloo dat vandaag startte in de klasse M is vanochtend om half 5 van huis vertrokken om vervolgens om 8 uur als eerste in de baan te verschijnen. De plek bovenaan hebben zij kunnen vasthouden en daarmee zijn ze kampioenen geworden in de Klasse M van de viertallen gesponsord door Agradi. Deze overwinning wijden zij aan hun commandanten Ina Beuming en Koos Naber.

Bij de viertallen klasse Z paarden, was Meertallen Neta de grote winnaar. Het team heeft hard getraind om het meeste uit deze dag te kunnen halen. “Tijdens die warme dagen voorafgaand aan de Hippiade hebben we een andere oplossing gezocht om te trainen. We hebben de stalen ros uit de schuur gepakt en hebben onze oefeningen zo op de fiets geoefend. Zo hoefden de paarden de hitte niet in en konden wij wel doortrainen!” Een bijzondere rol was weggelegd voor hun vaste commandant die  deze keer inviel in het team.

Teamwork makes the dream work
De verenigingskampioenen (gesponsord door Hartog) van de Nunspeetse Ruiterclub hebben er alles aan gedaan om elkaar te kunnen aanmoedigen “We zijn allemaal bij elkaar komen kijken, een aantal moesten tegelijk rijden maar we zijn zelfs te paard nog naar elkaar komen kijken. Naast dat we elkaar natuurlijk heel goed aangemoedigd hebben, hebben we ook een heleboel supporters meegenomen! Dat was ook echt heel leuk bij springen bijvoorbeeld, dan hoor je iedereen schreeuwen en juichen. Het is echt een hele leuke sfeer en we gaan het héél goed vieren met een feestje!”

Ook bij de Kánonne by Höveler zat het goed met het teamgevoel. In de klasse ZZ gesponsord door Witte van Moort verschenen zij al op het podium (een tweede plaats) maar bij de kür op muziek mochten zij plaatsnemen op het hoogste podium. In de afgelopen Hippiadeweek steunden de leden van het team elkaar ook in de individuele prestaties. Met het teamgevoel zit het goed, zo worden overwinningen vaak gevierd met taart en worden trainingen voorzien van een derde helft.  In de aanloop naar wedstrijden toe trainen zij wekelijks samen.

Meer lezen op KNHS.nl