Patrik Kittels Grand-Prix merrie Deja (18) is niet meer

Patrik Kittels Grand-Prix merrie Deja (18) is niet meer

Het kampioenschapspaard van Patrik Kittel, Deja (Silvano), is niet meer. De fokker en eigenaar van de 18-jarige SWB merrie (Marie Haward) meldde dit gisteren aan de krant Ridsport. Kittel en Deja vertegenwoordigden Zweden onder meer op het EK van 2015, de Olympische Spelen van 2016, en de WK-finale in Falsterbo van 2018. Na een blessure keerde de merrie nooit meer terug naar de sport, en tot groot verdriet van Haward is ze nu ingeslapen.

De expressieve merrie liep haar laatste internationale wedstrijd in 2018 tijdens de FEI Nations Cup in Falsterbo, waar ze met Patrik Kittel zowel de Grand Prix als de kür won. Kittel en Deja hadden samen een succesvolle carrière in de internationale sport. In 2013 debuteerde het duo in de internationale Lichte Tour en eind van dat jaar wonnen ze in Mechelen hun debuut in de internationale Grand Prix. Tijdens hun tijd samen boekten ze maar liefst 21 overwinningen in de internationale Grand Prix.

Deja blesseerde zichzelf op de weide in 2018, en verscheen sindsdien niet meer in de wedstrijdring. Via embryotransplantatie werd de merrie sinds 2019 ingezet voor de fokkerij, maar herstelde nooit volledig van haar blessure. 

Bron: Ridsport & Horses.nl

F.: © Claus Close-Up